Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Türkiye’deki En İyi Yayınevleri

Türkiye’deki En İyi Yayınevleri

Ülkemizin kitap gurmeleri tarafından takip edilen Türkiye’deki en iyi yayınevlerini sizlere sunuyoruz. Bol bol kitap okumanız dileği ile. İyi okumalar.

Nedir 30098 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

Kağıt basım kalitesi, yazım ve imla hataları, yabancı eserler için çeviri kalitesi gibi daha onlarca etken, bazı yayınevlerini diğerlerinden ayırabilmektedir. En iyi yayın evleri kitap basımlarında maliyetten ziyade kaliteye önem vererek popüler yayınevleri arasına adını yazdırabilmektedir. Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran en iyi yayınevlerini sıralamadan bağımsız olarak yakından tanıyalım.

İletişim Yayınları

Şüphesiz Türkiye’nin en iyi yayınevleri arasında üst sıralarda bulunan İletişim Yayınları, 1982 yılında kurularak basım hayatına başlamıştır. Tek seferlik okuma kitaplarının yanı sıra, önemli dergilerin basımını da üstlenen İletişim yayınları, dizi kitap basımlarında da oldukça başarılı bir firma olarak öne çıkmaktadır.

YKY Yapı Kredi Yayınları

Kuruluşu itibariyle ülkemizi en eski yayınevlerinden biri olma unvanını elinde bulunduran YKY Yapı Kredi Yayınları, 1945 yılında ilk kez dergi basımlarıyla sektöre girmiştir. Halen dergi basımlarını üstlenmekle birlikte, önemli eserleri okurlarına en üst düzey kaliteyle ulaştırmayı misyon edinmiştir.

Epsilon Yayınevi

1980’lerin sonunda kurulmasına rağmen ilk kitap basımını 1993 yılında gerçekleştirerek sektörde aktif olan Epsilon yayınevi, çocuk kitaplarıyla başladığı kitap basım işlerinde, hala aktif olarak çocuk kitapları basımına devam etmektedir. Aynı zamanda anne-çocuk ve kişisel gelişim türlerini ağırlıklı olarak tercih eden Epsilon Yayınevi, kaliteli eserleriyle sektörde önemli bir yer edinmeyi başarmıştır.

İthaki Yayınları

25 yıllık yayın hayatı bulunan İthaki Yayınları, 1997 yılında kurularak edebiyat ve edebiyat dışı olmak üzere iki ana hizmet sektörü belirlemiştir. En iyi yayınevleri arasında bilim kurgu klasikleri ve çizgi roman eserleriyle ön plana çıkmaktadır. Bu da elbette yayınevinin çevirmen ve editör kalitesini ortaya koymaktadır.

Doğan Kitap

1999 yılında Doğan Holding tarafından sektöre kazandırılan Doğan Kitap, özellikle roman türündeki eserlerinin kalitesi ve ülkemize ulaşma hızıyla dikkat çekmektedir. Dünya edebiyat literatürüne kazandırılan kitapları kısa sürelerde ülkemize düzgün çevirileriyle ulaştıran Doğan Kitap, en iyi 5 yayın evi arasında yerini korumaktadır.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

Türk edebiyatının en önemli isimleri arasında yer alan Hasan Ali Yücel tarafından kurulan ve oldukça eski bir yayın evi olan Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 1956 yılından beri Türk edebiyat dünyasına sayısız eser kazandırmıştır.

Can Yayınları

Ülkemizin önemli yayınevleri arasında yer alan Can Yayınları, 1981 yılından bu yana aktif yayın hayatına devam etmekte olup, hemen her türde eserlere literatüründe yer vermektedir. Erdal Öz tarafından kurulan Can Yayınları, yayın hayatına devam eden en iyi yayınevlerinden biridir.

Sel Yayıncılık

Kütüphanesinde yer alan modern klasikler ve çağdaş dünya eserleri ile 1990 yılında başladığı yayın hayatına tam gaz devam eden Sel Yayıncılık, dünya edebiyatındaki önemli eserleri kaliteli çeviriler ile Türk okurlarına ulaştırarak kitlesini genişletmeye devam etmektedir.

Remzi Kitabevi

Kuruluş tarihi 1927 olan Remzi Kitabevi, 1930 yılından beri bu ismi kullanmaktadır. Ümit kitabı ismiyle 3 yıl boyunca hizmet verdikten sonra, kurucusu Remzi Bengi’nin adını alan Remzi kitabevi tarafından basılan ilk kitap, Türk edebiyatının ustalarından Ömer Seyfettin’in kaleme aldığı Yüksek Ölçeler’idir. Türk ve dünya edebiyatının birçok eserine de bu kitabevinden ulaşabilirsiniz.

Metis

Literatüründe hemen her türden kitaba sahip olan Metis Yayınları, çok ortaklı olarak 1982 yılında kurulmuş, ancak ortakların firmadan ayrılmasıyla birlikte yol haritası değişmiştir. İlk kurulduğu yıllarda edebi olmayan eserlere ağırlık veren yayınevi, kuruluşundan 5 yıl sonra ise Türk ve Dünya eserlerini basarak bugünkü geniş repertuarına ulaşmıştır.

Pegasus Yayınları

Sektörün en yeni firmaları arasında yer alan Pegasus Yayınları 2006 yılının ilk gününde açılışını yapmış ve bir yayınevi için kısa sayılacak bir süre zarfında geniş bir kitleye ve kütüphaneye sahip olmuştur.

Yabancı Yayınları

Satışlarını online kitap satış platformu olan İlk Nokta üzerinden gerçekleştiren Yabancı Yayınları, özellikle çeviri eserleriyle büyük beğeni toplamaktadır.

Ephesus Yayınları

Yayınladığı edebi türleri yayında, özellikle sınavlara hazırlanan gençler için LGS ve TYT setleri de yayınlayan Ephesus Yayınları, bu alanda Hız ve Renk yayınları ile paralel bir gidişat izlemektedir.

Kırmızı Kedi Yayınevi

İstanbul, İzmir, Adana, Muğla, Konya ve Antalya illerinde onlarca mağazası bulunan, satışlarının büyük bölümünü online platformlardan gerçekleştiren Kırmızı Kedi yayınevi, edebi türlerin yanı sıra bilim, ekonomi ve akademik gibi türleriyle rakiplerinin arasından sıyrılmaktadır.

En iyi yayınevleri hangileridir?

En iyi yayınevlerine aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz:

YKS (AYT – TYT) için en iyi yayınlar nelerdir?

YKS için en iyi yayınevlerine aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz:

Türkiye’de en çok okunan yazar kimdir?

Orhan Pamuk, Çehov ve Tolstoy Türkiye’de en çok okunan yazarlar arasındadır. Bu yazarları da Marquez ile Ursula’da takip etmektedir. İstanbul’daki ikinci el kitapçılar listesine de bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

En çok kitap okuyan ülkeler hangileridir?

En çok kitap okuyan ülkeler Tayland, Çin ve Hindistan olarak öne çıkıyor. Avrupa ülkeleri günde ortalama 1 saat kitap okuyor. Türkiye’de ise haftada ortalama kitap okuma saati 5 saat 54 dakika olarak hesaplanmıştır.

İçeriği Paylaş