Öğrenciler İçin Yurtdışına Nasıl Gidilir Rehberi
Öğrencilerin şu zamanlarda en çok düşündüğü soru yurtdışına nasıl gidilir sorusu oluyor. İşte bu soruyu merak edenlere güzel bir fırsat. İyi okumalar.
Yurtdışı 15103 Güncelleme: 2 yıl önce 2 yıl önceÇalışmak İçin Yurtdışına Nasıl Gidilir?
Günümüzde artık çok fazla kişinin sorduğu soru, “çalışmak için yurtdışına nasıl gidilir” oluyor. Ufkunuzu genişletmek mi istiyorsunuz? Aslında yurtdışında çalışmak o kadar da zor değil. Günümüzde çok fazla insan monotonluktan bıkıp, farklı tecrübeler için ya da kendine işi konusunda geliştirmek, tecrübe katmak için yurt dışına çıkıp çalışmayı hayal eder. Eğer işinizde kendinizi kanıtlamışsanız, yabancı diliniz varsa yurtdışında iş bulma ihtimaliniz çok yüksek olacaktır.
Vize Nasıl Alınır?
Vize almak için önce vize alınacak ülkeyi seçmek gerekir sonrasında gidilecek ülkenin konsolosluklarına veya belli başlı aracı kurumlarına başvurmanız gerekir. Başvurulacak konsolosluk ve aracı kurumların çoğu Online hizmet de vermektedir. Ayrıca vize başvurusu yapacağın ülke ile ilgili başvuru şartlarına da bakmayı unutmamalısın. İlgili yerlere gidince dilekçe doldurup başvuru sağlanabilir. Avrupa ülkeleri dahil çoğu ülkeye bu şekilde gidebilirsiniz.
Seyahat Sigortası Nasıl Yapılır?
Yurtdışına çıkmak için planınızı yaptınız, her şey hazır ama geziniz için en önemli noktalardan biri olan seyahat noktası gibi önemli noktaları atlamamak çok önemli. Özellikle Schengen vizesi alanların, Avrupa Birliği ülkeleri için kesinlikle seyahat sigortası yaptırması gerekiyor. Seyahat sigortası, direkt sigorta şirketleri ile iletişim halinde olarak yapılabilir aynı zamanda internet üzerinden de temin edebilirsiniz.
Erasmus+ Programlarına Nasıl Başvurulur?
Öncelikle Erasmus+ Programına başvurabilmek için üniversite lisans bölümlerinde en az ilk senenizi tamamlamış ve not ortalamanızın 2.20’nin üzerinde olması gerekmektedir. Bu şartları sağlayan tüm öğrenciler bu programa başvurabilmektedir. “Avrupa’ya en kolay nasıl gidilir” sorusunun cevabı bu sanırım. Başvuracak öğrenciler en az B1 seviyesinde İngilizce biliyor olmalıdırlar. Eğer başvurduğunuz okul daha farklı bir dil yeterliliği istiyorsa o dilde de dil yeterlilik belgesi olması şarttır. Dil yeterlilik sınavı sonucu ve öğrenicinin not ortalaması eşit şekilde ağırlığı alınarak Erasmus puanı ortaya çıkarılır. Erasmustan faydalanmak için Erasmus puanınızın en az 60 olması gerekmektedir.
Work And Travel Yapmanın Avantajları
Work and Travel programlarına katılmak günümüzde çok popüler oldu. Popülerliğinin yanında çok fazla da avantaj ve fayda barındırıyor. Program 4 ay sürmekte olup verdiğiniz ücreti çalışarak çıkarmanız ve üstüne para da kalması açısından çok değerli bir programdır. İngilizce gelişiminin yanında hayatları boyunca unutamayacakları tecrübeler de kazanmış olurlar. Bu programda çok farklı ülkelerden gelen öğrencilerle de kaynaşma fırsatı bulurlar.
AIESEC - Uluslararası Gönüllülük Programına Nasıl Başvurulur?
Geldik “öğrenciyim yurtdışına nasıl gidebilirim” sorusunun cevabına. Bu program çeşitli ülkelerden üniversite eğitimlerine devam eden ya da üniversiteden yeni mezun olmuş öğrenciler için gönüllü projelerde çalışma olanağı sunmaktadır. Peki nasıl başvuracağız? Öncelikle Aiesec.org.tr sitesine üye olup profilinizi doğruca doldurmanı gerekmektedir. Sonrasında kendinize uygun bir program seçmelisiniz. Devamında başvurduğunuz programlar doğrultusunda profiliniz yeterli bulunursa sizle iletişime geçecekler. Ayrıca yurtdışında çalışmak size çok şey katacaktır. Avrupa ülkelerini de çok ucuza gezebilirsiniz.
Mezun Olduktan Sonra Yurtdışına Nasıl Gidilir?
Lisans veya yüksek lisanstan mezun olduktan sonra dil eğitimi için hem kısa hem de uzun vadeli olarak yurtdışına gidebilirsiniz. 25 yaşına kadar öğrenci vizesi kullanabildiğiniz için bu süre size yeterli olacaktır. Özellikle Türk öğrenciler İngiltere, İrlanda, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’yı tercih etmektedirler. Eğitim sürenize göre vize başvurusu yapabilirsiniz.
Green Card Başvurusu ile Amerika’ya Yerleşmek
Günümüzde fırsatlar ülkesi olarak da bilinen Amerika birçok kişinin hayallerini süsleyen bir ülke. Her sene farklı ülkelerdeki kişiler, Green Card için uğraşıyor. Amerika 1990 yılında ülkesindeki çeşitliliği arttırmak için green card çekilişinin çıkardı. Green Card elde eden kişiler Amerika da birçok hak elde edebiliyorlar. Çalışma, yaşama ve kalıcı ikamet gibi haklara sahip oluyorlar.
Göçmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yurtdışı göçmenlik isteyen kişiler genellikle çeşitli ülkelerin yurtdışında göçmenlik başvurusundan yararlanırlar. Özellikle Kanada gibi ülkeler çok fazla göçmen almaktadır. Bu ülkelerde göçmenlik başvurusu yapabilmek için çeşitli sınavlardan geçmek ve belli belgeler teslim etmek gerekmektedir.
Yurtdışı Eğitim Programlarına Nasıl Başvurulur?
Öncelikle gitmek istediğiniz programı seçmeniz gerekmektedir. İlgi alanınıza göre program seçtikten sonra üniversite seçmeye bakın. Sonrasında başvurulacak okulun tarihlerini kontrol etmektir. Resmi web sitelerinden gerekli bilgileri edinin. TOEFL ve IELTS sınavına girin, öğretmenlerinizden tavsiye mektubu yazın bununla birlikte bir motivasyon mektubu da yazmalısınız. En son olarak da maliyetleri ve vize işlemlerini ayarlayıp okula başvurun. Aynı zamanda yurtdışı eğitim sürecinde yurtdışına yerleşme yollarını da öğrenebilirsiniz.
Üniversiteni Puanla
Yorum Yap, puan ver!