KVKK Ve Gizlilik

Kullanıcı Sözleşmesi

İş bu Kullanıcı Sözleşmesi (Bundan sonra kısaca "Sözleşme" Olarak Anılacaktır), Universitenitanit.com (Bundan sonra Üniversiteni Tanıt olarak anılacaktır.)’a kayıt olacak, yorum yazacak veya Üniversiteni Tanıt web sitesini ziyaret edecek internet kullanıcıları (Bundan sonra "Kullanıcı" olarak anılacak.) arasında akdedilmiştir.


Üniversiteni Tanıt, öğrencilerin keyifli blog içeriklerini okuyarak, üniversiteleri hakkında bilgi vererek ve merak ettikleri soruları sorarak vakit geçirebildiği bir sosyal ağdır.


1. Kullanıcı, Üniversiteni Tanıt web adresin ziyaret ettiği ve kayıt olduğu andan itibaren Kullanıcı Sözleşmesini, KVKK Aydınlatma Metnini, Açık Rıza Beyanını, Gizlilik ve Çerez Politikalarını okumuş ve kabul etmiş sayılır.

2. Kullanıcı, Üniversiteni Tanıt web sitesini ziyaret ederken bu Sözleşme’ye Üniversiteni Tanıt tarafından yayınlanan ve yayınlanacak olan diğer her türlü kullanım koşuluna ve Türkiye Cumhuriyeti mevzuatına uygun davranmayı taahhüt etmiş sayılmaktadır. Aksi halde; tüm hukuki ve cezai sorumluluk Kullanıcı’ya ait olacaktır.

3. Üniversiteni Tanıt, Kullanıcılarına şehir, üniversite, fakülte ve bölüm kategorilerinde kayıt olmadan yorum yapabilme, soru sorabilme ve bilgilendirici metinler paylaşabilme olanağı sunmaktadır. Kullanıcıların yaptığı yorumlar Üniversiteni Tanıt ekibinin onayına sunulmaktadır. Ancak Üniversiteni Tanıt ekibi tarafından onaylanmaması gereken bir yorum yanlışlıkla veya fark edilmeden onaylanabilir. Bu yorum Üniversiteni Tanıt tarafından kaldırabilir. Bu bağlamda tüm sorumluluk kullanıcıya aittir.

4. Kullanıcı, kayıt olmadan ikinci bir yorum yapmak istediğinde izin verilmemektedir. Ancak kayıt olarak ikinci yorumda bulunmasına hak tanınmıştır.

5. Kullanıcı, Üniversiteni Tanıt web sitesinde daha iyi bir kullanıcı deneyimi elde edebilmek, içeriklere puan verebilmek, istediği kategoride yorum paylaşıp cevap verebilmek, içerik gönüllüsü olabilmek ve üniversite gönüllüsü başvurusunda bulunabilmek için üye olmak zorundadır. Üye olabilmek için e-posta adresi, kullanıcı adi, isim, soy isim ve şifre gibi bilgilerini girmek zorundadır.

6. Üniversiteni Tanıt web sitesinde bulunan tüm hizmetlerden şahsi olarak yararlanmanız gerekmektedir. Üniversiteni Tanıt web sitesinde sunulan tüm bilgiler ve hizmetler Üniversiteni Tanıt kurumundan izin alınmadığı sürece ticari amaçla kullanılması yasaktır. Tüm sayfalara ilişkin tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları Üniversiteni Tanıt’a aittir.

7. Kullanıcı Üniversiteni Tanıt web sitesine kayıt olurken doğru bilgi biçimde ve eksiksiz bilgi paylaşma ve bu bilgiyi güncel tutmakla yükümlüdür.

8. Kullanıcı, yeni üye hesabı oluştururken kullanıcı adında, isim veya soy isminde küfür, ırkçılık, şiddet, tahrik edici kelime, taciz, hakaret içeren kelime veya siyasi herhangi bir unsur belirtemez. Üniversiteni Tanıt, bu kurala uymayan kullanıcı hesabını silme veya kaldırma hakkına sahiptir.

9. Kullanıcı içerik yorumlarında veya kategori yorumlarında(şehir, üniversite, fakülte, bölüm) herhangi bir şekilde küfür, ırkçılık, şiddet hakaret içeren metin, taciz, tahrik edici unsur veya siyasi paylaşım yapamaz. Üniversiteni Tanıt bu kurala uymayan kullanıcıların gerekçe göstermeksizin kaydını silme hakkına sahiptir. Ayrıca Üniversiteni Tanıt’ın hukuki yollara başvurma hakkı saklıdır.

10. Kullanıcı profil kısmında bulunan üyeliğimi sil butonu vasıtasıyla üyeliğini silebilir. Tekrar üye olmak istediği takdirde üyeliğini tekrar aktif hale getirebilir.

11. Üniversiteni Tanıt web adresini minimum 1 yıl kullanmayan kayıtlı kullanıcın üyeliğini silme hakkı Üniversiteni Tanıt yükümlülüğündedir.

12. Web sitesinde paylaşılan yorumlar ve içerikler için kullanıcı sorumludur. Bilginin sorumluluğu veya doğruluğundan Üniversiteni Tanıt sorumlu değildir.

13. Kullanıcının hesabı sonlandırması dâhilinde, paylaştığı tüm yorumlar silinebilir.

14. Kullanıcı, giriş yaptıktan sonra yorumlarım bölümünden yorumlarını silebilir.

15. Kullanıcı, yorum alanlarında dış bağlantı verebilir. Bu dış bağlantıların güvenliğinden Üniversiteni Tanıt Sorumlu değildir.

16. Üniversiteni Tanıt web sitesindeki tüm içerikler Universitenitanit.com’a aittir. Üniversiteni Tanıt web sitesi haricinde hiçbir yerde kopyalanamaz ve kullanılamaz.

17. Kullanıcı, içerikleri ve yorumları olduğu şekilde paylaşma butonlarıyla paylaşabilmektedir.

18. Kullanıcı, içerik gönüllüsü olmak için yazdığı metni Üniversiteni Tanıt ile paylaşabilmektedir. Bu içerik, Üniversiteni Tanıt yazarlarının kontrolünden geçirilerek ve düzenlenerek yayına alınabilir. Metnin düzenlenmesi ve kontrolü aşamasında Kullanıcı ile e-posta yolu ile iletişime geçilmektedir. Metin, Kullanıcının “ismi” ve “soy ismi” yayınlanarak paylaşılmaktadır. Aynı zamanda Üniversiteni Tanıt, kullanıcı adını eksik veya tutarsız gördüğü durumlarda Metni Kullanıcının ismiyle sunmama yetkisine sahiptir. Kullanıcı bu metin üzerinden hiçbir düzenleme gerçekleştiremez. İçerik metninin kullanımı ve kontrolü tamamen Üniversiteni Tanıt’a aittir.

19. Kayıtlı Kullanıcı, üniversite gönüllüsü olmak için başvuruda bulunabilir. Üniversite gönüllüsü başvuruları ekibimiz tarafından sadece motivasyon yazısı neticesinde değerlendirilir. Üniversite gönüllüsü başvurusunda bulunan ve kazanamayan adaylarla iletişime geçilmeyebilir. Sadece başvurusu başarılı adaylar ile iletişime geçilecektir.

20. Üniversite gönüllüsü olan üniversite öğrencileri, gönüllü oldukları sürece üniversiteleri hakkında tecrübe kazanabilirler. Bu bağlamda çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek, makale okuyarak ve yazarak, üniversite öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirerek gönüllülük çerçevesindeki birçok farklı projeye katkı sağlayabilirler. Aynı zamanda unutamayacakları bir deneyim elde etme hakkına da sahip olabilirler.

21. Kullanıcının Üniversiteni Tanıt web sitesini her ziyaret edişinde bu Sözleşme’yi yeniden gözden geçirmesi önerilmektedir. Bu belge, en son 1 Nisan 2021 tarihinde güncellenmiştir.

Gizlilik Sözleşmesi Ve Çerez Politikası

Universitenitanit.com (bundan sonra “Üniversiteni Tanıt” olarak anılacaktır.) olarak verilerinizin güvenliğine ve gizliliğine büyük önem vermekteyiz. Bu sebeple hangi verileri topladığımız, verileri ne yaptığımız ve kişisel verileriniz için size sağlanan hakları KVKK Aydınlatma Metnindeki amaçlarımız neticesinde bu Gizlilik Sözleşmesini oluşturduk. Bu Gizlilik Sözleşmesi “Universitesitanit.com” için hazırlanmıştır. Aydınlatma metninde bağlı kalarak web sitemiz içerisinde çerezleri kullanmaktayız. Üniversiteni Tanıt için oluşturulan bu “Gizlilik Sözleşmesi Ve Çerez Politikasını” onaylamıyorsanız Universitenitanit.com web adresini ziyaret etmemelisiniz. Universitenitanit.com adresini ziyaret ederek ve kullanmaya devam ederek bu sözleşmeyi onaylamış sayılırsınız.



Veri Politikamız

Üniversiteni Tanıt web sitemize kayıt olurken sizden bazı bilgiler istiyoruz. Bu bilgiler isim, soy isim, mezuniyet durumu, e-posta, üniversite bilgisi ve sizin isteğiniz dahilinde profil fotoğrafı bilgileri. Bunların dışında log kayıtları, hangi sayfaları ziyaret ettiğiniz bilgisi ve bu sayfalardaki bulunma sürelerinizi de kayıt altında tutmaktayız. Kayıt olmamanız dahilinde sitemizi çerezleri kabul etmiş varsayarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Çerez bilgileriniz ışığında tarayıcı bilgisi ve dili, kullandığınız cihazın modeli, konumunuz gibi verileri veri tabanımızda gerektiği süre boyunca saklamaktayız.

Web sitemize kayıt olurken, içeriklerimize yorum yaparken ve forumumuzda yorumda bulunurken IP adres bilgilerinizi alıyoruz.

İçerik gönüllüsü veya Üniversite gönüllüsü olmak istediğinizde kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıtlı kullanıcı olarak verdiğiniz bilgiler haricinde içerik gönüllüsü olmak için “içerik metni”, “içerik tecrübeniz, üniversite gönüllüsü olmak için de “motivasyon yazısı” göndermeniz gerekmektedir. Bu bilgileri de veri tabanımızda saklamaktayız. Bu bilgiler ışığında sizlerle e-mail adresiniz vasıtasıyla iletişime geçmemizi kabul etmiş sayılırsınız.



Dış Bağlantılar

Web sitemizdeki içerikler dış bağlantılar içerebilir. Bu dış yönlendirmeler vasıtası ile ziyaret ettiğiniz web siteleri için Gizlilik Politikamız geçerli değildir. Dış bağlantılar yolu ile ziyaret ettiğiniz web siteleri için Üniversiteni Tanıt hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir. Dış bağlantılar yolu ile ziyaret ettiğiniz web sitelerinin “Gizlilik Politikalarını” inceleyiniz.

Üniversiteni Tanıt forum sistemimizde kullanıcılar şehirler, üniversiteler, fakülteler ve bölümler hakkında yorum yapabilmektedir. Bu yorumlar içinde kullanıcılar link (bağlantı adresi) verebilmektedir. Bu verilen linkler Üniversiteni Tanıt sorumluluğunda değildir. Güvenmediğinizi düşündüğünüz bağlantılara tıklamamanız gerekmektedir.



Veri İşleme Ve Paylaşım

Yasal yükümlülüğümüz ışığında sizden aldığımız bu bilgiler mahkemelerden ve resmi kurumlardan gelecek talepler dışında hiçbir şekilde 3. kişiler ile paylaşılmamaktadır. 5846 sayılı fikir ve sanat eserleri kanunu,5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi Ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi hakkında Kanun ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu uyarınca ilgili diğer kanunlar kapsamındaki sorumluluklarımızı yerine getirebilmek için “kvkk”’ya ve gizlilik sözleşmesine uygun bir şekilde işliyoruz. Bu bağlamda IP adresinizi yasa gereği veri tabanlarımızda saklıyoruz.



Verilerin Saklanma Süresi

Üniversiteni Tanıt’a kayıtlı olmayan kullanıcılar için IP adreslerinizi 1 sene veri tabanımızda saklamaktayız.

Kayıtlı kullanıcılarımız için, bizimle paylaştıkları veriler, kullanmaya devam ettikleri sürece sistemimizde kayıt altında tutulmaktadır.

Kişisel verilerinizi, size hizmetlerimizi sunmak için gerekli olduğu sürece saklarız (yasalar aksini gerektirmedikçe).



Çerezler

Çerezler (cookies), Universitenitanit.com web sitesini ziyaret ettiğinizde tarayıcının oluşturduğu metin dosyalarıdır. Kullanıcıların ziyaret ettiği web sitelerindeki kullanım kayıtlarını ve oturum bilgileriniz saklar. Basit metin dosyalarından oluşan çerezler kullanıcıya ait kişisel bilgi içermemektedir.

Geçici çerezler; web sitemize eriştiğiniz anda kullandığınız tarayıcı tarafından oluşturulur ve depolanır. Web sitemizden ayrıldığınız anda tarayıcınız tarafından silinmektedir.

Zorunlu Çerezler; Web sitemizi ziyaret ettiğiniz anda tarayıcını tarafından oluşturulur ve siz değiştirmediğiniz sürece tarayıcınızda saklanır.

Üniversiteni Tanıt çerezleri, kullanıcı ara yüzü geliştirme, web site altyapısını geliştirme, web sitesini iyileştirmek ve güvenlik açıklarının kapatılması için kullanır.

Kullandığınız tarayıcının ayarlarından çerezlerinizi yönetebilirsiniz.



Değişiklikler

Gizlilik ve Çerez Politikası 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile mevzuat hükümleri kapsamında düzenlenmiştir. İşbu sözleşme, web sitemizde yer alan KVKK Aydınlatma Metni ile Kullanıcı Sözleşmesi’ne uygun olarak hazırlanmıştır.

Üniversiteni Tanıt, sizler tarafından sağlanan bilgiler, yeni sorunları veya değişiklikleri güncellemek için Gizlilik Politikasını değiştirilebilir. Yaptığımız tüm değişiklikler ve metnin güncel haline Universitenitanit.com/kvkk sayfasından ulaşabilirsiniz. Değişiklikler hakkında detaylı bilgi almak veya merak ettiğiniz konular için iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.



Kişisel Verileriniz İle İlgili Haklarınız

Kişisel Verileri Koruma Kanun’unun 11. Maddesi ışığında Üniversiteni Tanıt olarak aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu belirtmek isteriz.

• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
• Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıdaki maddeler ışığında herhangi bir konu hakkında talebiniz olursa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.



Güvenlik

Kişisel bilgilerinizin güvenliği ve bütünlüğü bizim için çok önemlidir. Bize gönderilen kişisel bilgileri hem aktarım sırasında hem de alındıktan sonra korumak için gerekli olan güvenlik protokollerini uyguluyoruz.

Üniversiteni Tanıt, güvenliğinizi korumak için hassas özen göstermektedir. Ancak kayıtlı kullanıcıların hesap oluşturduğu aşamada belirlediği güvenlik şifreleri kullanıcı sorumluluğundadır. Kayıtlı hesaplardaki hiçbir bilgi 3. Kişiler ile paylaşılmamaktadır. Kayıtlı kullanıcıların, kontrolü dışında herhangi bir durum oluştuğu takdirde Üniversiteni Tanıt ekibi ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

KVKK Aydınlatma Ve Açık Rıza Metni

İşbu "Aydınlatma Metni ve Açık Rıza Beyanı" Üniversiteni Tanıt (Universitenitanit.com) web sitesini ziyaret eden kullanıcıların (“Kullanıcı”) bu siteyi ziyaretleri esnasında kişisel verilerinin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ile ilgili mevzuata ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun kararlarına uygun olarak işlenmesinin, verisi işlenen ilgili kişilerin haklarını aydınlatmak ve bu bilgilendirme dahilinde üyelerin “Açık Rıza Beyanları”nın alınması amacıyla hazırlanmıştır. Üniversiteni Tanıt olarak, faaliyet ve hizmet amaçlarımız ile bağlantılı ve ölçülü şekilde “KVKK”’nın 4’üncü maddesindeki ilkelere bağlı olarak işlenebilecektir.



1. Kişisel Verinin Elde Edilme Yöntemleri Ve Hukuki Sebepler

Kişisel verileriniz, elektronik ortamdaki güvenli sağlayıcıların hizmet verdiği Türkiye’deki sunucularda saklanmaktadır. İşbu Aydınlatma Metni’nde belirtilen hukuki sebeplerle toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. Ve 6. Maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları çerçevesinde işlenebilmektedir.



2. Kişisel Verilerinizin İşleme Amaçları

Üniversiteni Tanıt web sitemize kayıt olurken, içerik gönüllüsü olarak başvuruda bulunurken, üniversite gönüllüsü olarak kayıt yaparken veya kayıt olmayıp sadece web sitemizi ziyaret ederken sizden bazı kişisel bilgilerinizi talep ediyoruz. Bu kişisel bilgileri 3. Parti işletmeler ile paylaşmamaktayız. Web sitemizin kullanıcı deneyimini daha iyi hale getirmek için sizin kişisel bilgilerinizi işlemekteyiz. Üniversiteni Tanıt tarafından yürütülen faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, ilgili iş birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi için olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve güvenliğinin temini amaçlarıyla işlenmektedir.



3. Kişisel Verilerin Paylaşım Amaçları

Kişisel verileriniz, Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde; Üniversiteni Tanıt Tarafından sunulan hizmetlerden ilgili kişileri için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması, Üniversiteni Tanıt olarak sizlere daha iyi kullanım deneyimi ve stratejiler oluşturmak için analiz edilmektedir. Hukuk mevzuatına bağlı kalarak mahkemelerden ve resmi kurumlardan gelecek talepler oluşması halinde bilgilerinizi bu kurumlarla paylaşmaktayız.

Üniversiteni Tanıt, işbu Aydınlatma Metninde belirtilen kişisel verilerinizi, yukarıda belirtilen amaçlarla, işbu Aydınlatma Metni’ni onaylamanız ile verdiğiniz açık rızanız kapsamında işleyebilecektir.



4. Kişisel Verileriniz İle İlgili Haklarınız

Kişisel Verileri Koruma Kanun’unun 11. Maddesi ışığında Üniversiteni Tanıt olarak aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu belirtmek isteriz.

• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
• Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıdaki maddeler ışığında herhangi bir konu hakkında talebiniz olursa iletişim bölümünden iletebilirsiniz.