Öğrencilerin karşılaştığı problemlerden biri olan KYK Wifi nedir, KYK Wifi giriş yapma, KYK Wifi çıkış yapma ve KYK Wifi kotası hakkındaki soruları cevapladık.
KYK WiFi veya diğer adıyla GSB WiFi, Kredi Yurtlar Kurumu'nda konaklayan öğrencilerin ücretsiz olarak kullanabileceği bir internet hizmetidir. Bu hizmetten yurtta kalıyorsanız KYK WiFi ağına bağlanarak kolayca faydalanabilirsiniz. Ancak unutmayın, bu hizmet sadece KYK yurtlarında konaklayan öğrencilere sunulmaktadır.
Öğrenciler KYK WiFi Hizmeti'nden aşağıdaki koşullar sağlandığında faydalanabilirler:
GSB WiFi uygulamasından faydalanmak için T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sunulan bu hizmeti kullanabilir ve taahhüt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Başvuru yapmak için 'Yeni Taahhütname Başvurusu' düğmesini kullanabilirsiniz.
İnceleyin: KYK Wifi Kayıt Olma
Öğrencilerin günlük hayatında en çok kullandığı şey şüphesiz ki internet oluyor. KYK’da kalan öğrencilerde bu ücretsiz hizmetten doyasıya yararlanabilirler. Peki, Wifi KYK giriş nasıl yapılır, hemen anlatalım.
KYK WiFi'ye giriş işlemi, WiFi doğrulama sayfası olarak adlandırılan wifi.kyk.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilir. Bu adres, yalnızca KYK WiFi ağına bağlı olduğunuzda erişilebilir ve 4.5G bağlantısıyla doğrulama sayfasını açamazsınız. Ayrıca, ağa sağlıklı bir şekilde bağlandığınızda bu sayfa otomatik olarak tarayıcınızda açılacaktır. Eğer açılmazsa, tarayıcınızın adres satırına bu adresi yazarak doğrulama sayfasına ulaşabilirsiniz.
Doğrulama sayfasına TCKN ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Eğer giriş yap butonu çalışmıyorsa veya sayfada herhangi bir işlem gerçekleşmiyorsa, KYK WiFi giriş işlemini Chrome tarayıcısının güncel sürümüyle denemenizi öneririz. Tüm bu adımları uygulamanıza rağmen KYK WiFi giriş ekranı hala açılmıyorsa, portal bağlantısını sağlayamamış olabilirsiniz.
Ayrıca, VPN'iniz cihazınızda etkinken KYK WiFi girişi yapmayı denediyseniz, VPN'i kapatmalısınız ve ardından doğrulama sayfasına yönlendirilmelisiniz.
Eğer bilgisayarınızdan KYK WiFi giriş ekranına erişmeye çalışıyorsanız ve doğrulama ekranına ulaşamıyorsanız, kablosuz sürücünüzü güncellemeniz gerekebilir.
Mobil cihazınızdan KYK WiFi giriş ekranına erişemiyorsanız, cihazınızdaki mobil veri bağlantısını kapatmayı denemelisiniz. İşte bu adımlar, KYK WiFi giriş sorunlarınızı çözmenize yardımcı olabilir.
KYK WiFi çıkış işlemi için kullanmanız gereken link: E-Devlet linkidir. Bu sayfada, WiFi'den çıkış yapmak için 'Çıkış' düğmesine tıklamanız yeterlidir. Ancak unutmayın ki, bu sayfaya yalnızca bir WiFi ağına bağlıyken erişebilirsiniz. 3G/4.5G bağlantısı veya başka bir internet kaynağıyla bu sayfaya erişim mümkün değildir. Dolayısıyla, WiFi'ye bağlı olduğunuzda bu doğrulama sayfasını rahatlıkla açabilirsiniz.
Eğer çıkış butonunun yönlendirdiği sayfa hata veriyorsa bu sizden kaynaklı bir problem değil, teknik bir problemdir. Aşağıdaki açıklamaları dikkatli okuyarak ağdan çıkış işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Normalde çıkış işlemi doğrulama sayfasında çıkış butonuna basıldığında gerçekleşir. Ancak ağda meydana gelen teknik nedenlerden dolayı bu işlem askıya alınabilir. Genellikle sistemsel sıkıntılar sonucunda bu problem yaşanmaktadır. Ancak düşük ihtimalde olsa cihazınızdan kaynaklanabilme ihtimali vardır. Wifi GSB çıkış işlemi çoğu öğrencinin yaşadığı bir problemdir.
Peki, Wifi KYK kotası ne zaman yenilenir? KYK yurdunda kalan öğrenciler her ay 32 GB kotayı kullanabilirler. İnternet kotanız ise her aynı 1’inde yenilenmektedir. Yenilenen kotanızı bir ay boyunca kullanabilirsiniz.
Beklenmeyen bir hata oluştu mesajı alıyorsanız, sakin olmanızı öneriyoruz. Kısa süre sonra tekrar deneyebilirsiniz. Sonuç olarak yurt ağına giriş yapan birçok öğrenci olabiliyor. Bu da yoğunluğa sebebiyet verir.
Burada size ince bir önerimiz var. GSB Wifi giriş yaptığınızda açılan sayfayı kapatmamanızı öneriyoruz. İşiniz bittiğinde çıkış işlemini bu sayfadan gerçekleştirebilirsiniz.
Bazen internet bağlantınızdan veya çeşitli nedenlerden dolayı çıkış KYK Wifi çıkış ekranı gelmiyor olabilir. Cihazınızı uçak moduna alıp tekrar bağlanmayı denediğiniz taktirde bu problem düzelebilir. Eğer düzelmiyorsa tarayıcınızı kapatık tekrar açmayı deneyebilirsiniz.
Eğer bu uyarıyı alıyorsanız kullanıcı adınız ve şifreniz ile farklı bir cihazdan oturum açmış olabilirsiniz. Diğer cihazınızdan GSB Wifi çıkış sayfasına giderek çıkış işlemi gerçekleştirebilir, internete bağlanmak istediğiniz cihaz üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile tekrar giriş yapabilirsiniz.
İnternete bağlanmak istediğiniz de GSB Wifi giriş ekranı gelmiyorsa bu teknik bir problemden kaynaklanıyordur. Cihazınızı veya tarayıcınızı kapatıp tekrar açarak gsb wifi oturum açma işlemini tekrar deneyebilirsiniz. Bu sorun öğrencilerin karşısına çok fazla çıkmamaktadır, ancak bazı öğrenciler bu problemi yaşadığını belirtmektedir.
Wifi KYK ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizlere kısaca listeledik.
GSB Wifi ağına giriş yapıp doğrulama sayfasına yönlendirildiğinizde bu sayfada üzerinden kyk wifi şifre değiştirme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca Doğrulama ekranındaki şifremi unuttum bölümünden de şifrenizi değiştirebilmektesiniz.
Üniversiteni Kısaca Anlat!
Üniversiten hakkında yorum yap, okulunun artıları ve eksilerinden bahset.
İçeriğe Git
GSB WiFi ağından çıkış yapmak için tarayıcınızın adres çubuğuna "https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-gsb-wifi-sifre-islemleri" adresini yazarak bu linke gidin. Çıkış sayfasında "Oturumu Sonlandır" butonuna tıklayarak oturumu kapatabilirsiniz.
Kaynak: https://www.kozba.org/gsb-wifi-cikis/
Sofobi Nasıl? Utangaçlığı Ortadan Kaldırır mı?
Sosyal fobi ve utangaçlık gibi şeylerin ne kadar başa bela olduğunu, ancak yaşayanlar bilir. Sürekli olarak başka insanlardan çekinmek ve sırf bu yüzden istediğin şeyleri söyleyememek ve karşı tarafla bir bağ kuramamak uzun vadede insanın hayatından birçok şey götürüyor.
Tam 1658 kez okundu :)
Kült Araba Logoları: İkonik Tasarımlar ve Etkileyici Öyküler
Araba logoları, otomotiv endüstrisinin ikonik tasarımlarıdır. Anlamları ve özellikleriyle ilgi çekerler. Dünyanın en iyi arabalarının logolarını tanıtıyoruz!
Tam 1752 kez okundu :)
En Popülerler