Siber Güvenlik bölümü nedir, Siber Güvenlik iş olanakları nelerdir, Siber Güvenlik mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.
Siber Güvenlik, internet ortamında yer alan bilgi sistemlerinin, verilerin, cihazların ve ağların, kötü niyetli kişilerin veya organizasyonların saldırılarına karşı korunmasını ve savunulmasını sağlamak için tasarlanmış bir alandır. Siber Güvenlik Bölümü ise, öğrencilere siber güvenlik alanında gerekli teorik ve pratik bilgileri sağlayan bir lisans programıdır.
Siber Güvenlik Bölümünden mezun olanlar, siber güvenlik alanında iş olanaklarına sahip olabilirler. Bu iş olanakları, siber güvenlik danışmanlığı, siber güvenlik yöneticiliği, siber güvenlik analisti, siber güvenlik uzmanı, siber güvenlik mühendisi gibi birçok farklı rolü içerebilir. Ayrıca, siber güvenlikle ilgili ürünler veya hizmetler sunan şirketlerde veya kamu kuruluşlarında da çalışma fırsatları mevcuttur.
YÖK Atlas üzerinden alınan son yılın verilerine göre Siber Güvenlik bölümünde en iyi üniversitelere aşağıda bulunan başarı sıralamaları bağlantısından ulaşabilirsiniz.
Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Siber Güvenlik taban puanları ve başarı sıralamaları
2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.
2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.
Siber Güvenlik bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Siber Güvenlik bölümü dersi aşağıdaki gibidir:
Siber Güvenlik bölümü TYT ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 2 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 120 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi TYT bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.
DGS Taban Puanları ve Geçiş Bölümleri
TYT bölümleri için DGS taban puanlarını ve geçiş bölümlerini incele!
İçeriğe Git
Sizler için TYT ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer TYT mesleklerini veya TYT bölümlerini de incelemeyi unutmayın.
Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi
Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
İçeriğe Git
İnsan Kaynakları Yönetimi (Lisans) Bölümü Nedir?
İnsan Kaynakları Yönetimi (Lisans) bölümü nedir ve İnsan Kaynakları Yönetimi mezunları ne iş yapar? Bu bölüm hakkında detaylı bilgiler edinin!
Tam 51 kez okundu :)
Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü Nedir?
Cevher Hazırlama Mühendisliği bölümü nedir, Cevher Hazırlama Mühendisliği iş olanakları nelerdir, mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.
Tam 1277 kez okundu :)
En Popülerler