Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
En Çok Tercih Edilen 2 Yıllık Sağlık Bölümleri - 2024

En Çok Tercih Edilen 2 Yıllık Sağlık Bölümleri - 2024

Tercih dönemlerinde en çok araştırılan bölümler arasında geleceği parlak 2 yıllık sağlık bölümleri yer almaktadır. Sağlık Bölümleri çok talep görüyor.

YKS 2024 159207 Güncelleme: 5 gün önce 5 gün önce

Biliyorsunuz ki, sağlık sektörü dünya için büyük önem taşıyor. Pandemi, kanser hastalıkları ve çeşitli enfeksiyonlar insanların yaşamını zorlaştırıyor. Bizde bugün, geleceği parlak 2 yıllık sağlık bölümlerini listeledik.

Aşağıdaki liste Universitenitanit.com'da en çok ziyaret edilen sağlık bölümleri istatistikleri kullanılarak oluşturulmuştur. En çok tercih edilen 2 yıllık sağlık bölümleri ve taban puanlarına bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen 2 Yıllık Sağlık Bölümleri

En çok tercih edilen 2 yıllık sağlık bölümleri aşağıdaki gibidir:

Acil Durum ve Afet Yönetimi

Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümü, 2022 yılında en çok tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır. Bu bölümden mezun olanlar, bütün ilk yardım kuruluşlarında planlama, saha çalışmaları, organizasyon gibi birçok alanda çalışma imkânı bulabilirler. Bu kuruluşların sürekli olarak alım yapması, bu bölümü tercih edilebilir kılmaktadır.

Acil Durum ve Afet Yönetimi Sıralamaları

Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı, insanlara ağız ve diş sağlığı alanında hizmet veren devlet ve özel kuruluşlarda iş imkanı sağlamaktadır. Bu da, tercih yapacak kişilerin bu bölümü tercih etmesinde önemli bir etkendir. Çünkü bu alanda birçok sayıda devlet kurumu ve özel kuruluş bulunmaktadır. Bu da iş imkanlarının çok fazla olduğunu göstermektedir.

Ağız ve Diş Sağlığı Sıralamaları

Ameliyathane Hizmetleri

Ameliyathane Hizmetleri, oldukça zor gibi görünen, zahmetli bir iş alanıdır. Ameliyathanelerde aktif olarak görev alacak bu kişilerin uzun çalışma saatlerine dayanabilecek potansiyelde olmaları gerekmektedir. Buna karşılık iş bulma imkanları oldukça fazladır. Yine devlet kurumlarında olabildiği gibi özel kuruluşlarda da iş bulabilmektedirler.

Ameliyathane Hizmetleri Sıralamaları

Anestezi

Anestezi, sağlık alanı içerisinde en önemli alt dallardan bir tanesidir. Özellikle ameliyat ve benzeri müdahalelerde sıkça başvurulan anestezi yöntemi, bu alanda işi bilen insanlara olan ihtiyacı da fazlalaştırmaktadır. Bu nedenle anestezi teknikerleri kolaylıkla iş bulabilmektedirler.

Anestezi Sıralamaları

Diş Protez Teknolojisi

Teknoloji her alanda olduğu gibi sağlık alanında da kendini göstermektedir. Diş protezi kullanımında geliştirme ve iyileştirmeler yapılması, diş protez teknolojisinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Teknoloji ve sağlık ile bir arada ilgilenmek isteyen kişiler için oldukça uygun bir meslek alanı olduğu söylenebilmektedir. Özellikle sağlık turizmi için ülkemiz bu konuda tecrübelidir.

Diş Protez Teknolojisi Sıralamaları

Diyaliz

Böbrek rahatsızlıkları, kişiler için önemlidir. Çünkü tedavi edilmediği durumlarda daha kötü sonuçlara yol açabilmektedir. Bu hastalığın tedavisi için geliştirilen diyaliz, kendi başına bir alt alan olabilmeyi başarmıştır. Bunun sonucu olarak da diyaliz mezunu kişilerin bu hastaların tedavisinde onlara yardımcı olmaları beklenmektedir.

Diyaliz Sıralamaları

Eczane Hizmetleri

Sağlık sektöründe önemli bir yeri olan eczaneler de en az hastaneler kadar önemlidirler. Çünkü tedavi yöntemlerinin çoğu ilaçlarla gerçekleştirilmektedir. Eczane hizmetleri bölümü de ilaçlar ve çok daha fazlası hakkında insanları bilinçlendirmeyi ve sonrasında bu mekanlarda insanlara hizmet verebilecek kaliteli meslek insanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Eczane Hizmetleri Sıralamaları

Elektronörofizyoloji

Bu bölümden mezun olan kişiler elektronörofizyoloji teknikeri adını almaktadırlar. Bu bölüm, beyin ve sinir sisteminin verileri analiz edilerek fonksiyonların bozulması durumunda ortaya çıkan hastalıkları teşhis etmeye yaramaktadır. Çalışma alanı itibariyle oldukça önemli olması nedeniyle bu alanda iş alımı fazlaca gerçekleşmektedir.

Elektronörofizyoloji Sıralamaları

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon

Günümüzde rehabilitasyon hizmetlerine ayrıca önem verilmektedir. Aynı şekilde yaşlı bakım merkezleri de çoğaltılarak hizmet kaliteleri yükseltilmektedir. Bu alanlarda çalışma imkanı bulabilecek olan engelli bakımı ve rehabilitasyon mezunları, bu hizmetlerin sağlanması noktasında insanlara yardımcı olabilmektedirler.

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Sıralamaları

Fizyoterapi

Fizyoterapistlerin çalışma alanları oldukça geniştir. Bir hastanede çalışabilecekleri gibi bağımsız olarak kişilerle ya da spor mekanlarında da çalışabilirler. Çalışma alanlarının geniş olması iş imkanlarını da artırmaktadır.

Fizyoterapi Sıralamaları

İlk ve Acil Yardım

İlk ve Acil Yardım, sıradan gibi görünse de insan sağlığı için önemlidir. Olası bir durumda kişiyi kurtaran en önemli şey ilk müdahaledir. Oldukça önemli olması nedeniyle eğitim sırasında da iş alanında da bu bölümün mezunlarına sıkça iş sağlanmakta ve yer verilerek işlerini yapmalarına olanak tanınmaktadır.

İlk ve Acil Yardım Sıralamaları

İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği, son yıllarda önem kazanmıştır. İş yerlerinde zorunlu hale gelen birçok sağlık kuralını denetleyen ve düzenleyen kişiler olarak mezun olacak olanların bu alanda iş bulmaları oldukça olasıdır. Hemen her şirket artık bu kurallara önem vermekte ve bu alanda çalışanları bünyesinde barındırmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Sıralamaları

Laborant ve Veteriner Sağlık

Laborant ve Veteriner Sağlık için hayvanları sevmek öncüldür. Veteriner hizmetleri kapsamında çalışabilecek olan kişilerin bu alanda aldıkları eğitimler oldukça yeterlidir. Bu nedenle mezun olduktan sonra iş bulma olanakları fazladır. Hem özel sektör hem de kamu sektörü bu alanda istihdam sağlayabilmektedir.

Laborant ve Veteriner Sağlık Sıralamaları

Laboratuvar Teknolojisi

Teknolojinin gelişimiyle laboratuvar işlemleri hız kazanmıştır. Fakat bu durum insan gücünü azaltmamıştır. Laboratuvar Teknolojisi mezunları her türlü araştırma ve geliştirme laboratuvarlarında, hastanelerde ve sağlık ocaklarında iş bulabilmektedirler.

Laboratuvar Teknolojisi Sıralamaları

Odyometri

Odyometri, işitme cihazları ve işitme ile ilgili her türlü alanda hizmet vermektedir. Duyu organı sağlığı sürekli olarak geliştirilmek istenen bir sektördür. Bu nedenle gün geçtikçe sık tercih edilen bölümler arasında yerini almaktadır.

Odyometri Sıralamaları

Ortopedik Protez ve Ortez

Ortopedik Protez ve Ortez mezunları hem özel sektörde hem de kamuda ya da kişisel olarak çalışabilme olanağına sahiptirler. Bu nedenle bu bölümü tercih eden kişiler mezun olduktan sonra her türlü imkanla her alanda çalışmaya kolayca başlayabilirler.

Ortopedik Protez ve Ortez Sıralamaları

Otopsi Yardımcılığı

Otopsi oldukça zor ve zahmetli bir iştir. Otopsi yardımcılığı da otopsi hizmetlerinde önem taşımaktadır. Koşulları biraz zor olsa da her türlü hastane, klinik ve adli merkezlerde iş bulabilmeleri nedeniyle tercih edilebilir bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır.

Otopsi Yardımcılığı Sıralamaları

Patoloji Laboratuvar Teknikleri

Patoloji Laboratuvar Teknikleri, araştırma ve geliştirme laboratuvarlarında herhangi bir hastalığın teşhis edilmesi için insandan alınan parçaları incelemektedir. Bu bölümün mezunları laboratuvarların ilgili bölümlerinde çalışma alanı bulabilmektedirler.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Sıralamaları

Radyoterapi

Radyoterapi çalışmaları, kanser hastalığının tespiti için önemli bir işlemdir. Günümüzde kanser hastalığının tedavisi kadar erken teşhisi de önemlidir. Bu nedenle birçok sağlık kuruluşu radyoterapistlere yer vermektedir. Bu da radyoterapistlere iş istihdamı sağlamaktadır.

Radyoterapi Sıralamaları

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunları hastanelerin tıbbi verilerini yönetme ve düzenleme işlerinden sorumlu kişilerdir. Bunun yanı sıra hasta kayıt işlemleri ya da doktorların çeşitli tıbbi doküman işlemleriyle de ilgilenmektedirler. Hastanelerin günden güne çoğalması bu alandaki iş insanı ihtiyacının da fazlalaşması anlamına gelmektedir.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Sıralamaları

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü, hastanelerdeki en önemli çalışma birimleridir. Çünkü bu alanlarda yapılan tahlil sonuçları neticesinde hastalıklar tespit edilmekte ve tedaviler uygulanmaktadır. Bu sektörde en çok alım yapan bölümlerden biridir.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Sıralamaları

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, içerisinde tomografi ve benzeri işlemleri barındırmaktadır. Bu teknolojilerin kullanımı günden güne artmakta olduğundan bu alanda iş imkanları da giderek çoğalmaktadır.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Sıralamaları

Optisyenlik

Optisyenlik, göz sağlığı ile ilgili sorunların teşhis, tedavi ve rehabilitasyonuna yardımcı olan sağlık mesleğidir. Optisyenler, gözlük ve kontakt lens gibi optik cihazların doğru şekilde reçete edilmesi, ölçülmesi, uyarlanması ve satılması konusunda uzmanlaşmış sağlık profesyonelleridir. Aynı zamanda, göz hastalıkları ve görme sorunları konusunda müşterileri bilgilendirerek, göz sağlığına yönelik önerilerde bulunurlar. Optisyenler, göz doktorları ve optometristlerle birlikte çalışarak, hastaların en iyi şekilde görme yeteneklerini korumaya yardımcı olurlar. Optisyenler, birçok sağlık kuruluşunda çalışabilir veya kendi optik mağazalarını işletebilirler.

Optisyenlik Sıralamaları

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sağlık Kurumları İşletmeciliği, sağlık hizmeti sunan kurum ve kuruluşların yönetimi ve işletmesiyle ilgili bir alan olarak tanımlanabilir. Bu alanda çalışanlar, sağlık kuruluşlarının finansmanı, planlaması, pazarlaması, kalite kontrolü, kaynak yönetimi ve insan kaynakları gibi bir dizi işlevini yönetirler.

Sağlık kurumları işletmeciliği Sıralamaları

Çocuk Gelişimi Bölümü

Çocuk Gelişimi bölümü, çocukların doğum öncesi, doğum sonrası ve erken çocukluk dönemlerindeki fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini inceler ve bu gelişimlerin nasıl etkilendiği ve nasıl desteklenebileceği konularında eğitim verir. Çocuk Gelişimi bölümü, psikoloji, sosyoloji, pedagoji, biyoloji, tıp ve diğer ilgili disiplinlerle birlikte çalışarak, çocukların sağlıklı, mutlu ve başarılı bir şekilde büyümelerini desteklemeyi hedefler.

Çocuk Gelişimi Bölümü Sıralamaları

TYT puan türü ile seçebileceğiniz 2 yıllık sağlık bölümlerini sizlere listeledik. Bölümlere ait taban puanlarına başlıkların altındaki linklerden ulaşabilirsiniz. Peki, 2 yıllık bölümlerden dgs ile lisans programlarına geçiş olanakları nasıl? Bu sorunun cevabını da Dikey Geçiş Sınavı kategorimizi ziyaret ederek öğrenebilirsiniz. Üniversite sınavına girecek veya tercih yapacak adaylara faydalı içerikler sunmaya devam edeceğiz. Ösym’nin açıkladığı verilerde yer alan ibarelere dikkat etmeniz gerekmektedir. Umarız yerleştirme sonuçları açıklandığında mutlu olursunuz.

2 Yıllık Sağlık Bölümleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

2 Yıllık sağlık bölümleri nelerdir?

En çok tercih edilen 2 yıllık sağlık bölümleri aşağıdaki gibidir:

  • Acil Durum ve Afet Yönetimi
  • Ağız ve Diş Sağlığı
  • Ameliyathane Hizmetleri
  • Anestezi
  • Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
  • Çevre Koruma ve Kontrol
  • Çevre Sağlığı
  • Çocuk Gelişimi
  • Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri
  • Diş Protez Teknolojisi
  • Diyaliz
  • Eczane Hizmetleri
  • Elektronörofizyoloji
  • Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Taban Puanları
  • Evde Hasta Bakımı
  • Fizyoterapi
  • İlk ve Acil Yardım
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • İş ve Uğraşı Terapisi
  • Laborant ve Veteriner Sağlık
  • Laboratuvar Teknolojisi
  • Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği
  • Nükleer Tıp Teknikleri
  • Odyometri
  • Optisyenlik
  • Ortopedik Protez ve Ortez
  • Otopsi Yardımcılığı
  • Patoloji Laboratuvar Teknikleri
  • Radyoterapi
  • Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  • Sağlık Turizmi İşletmeciliği
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
  • Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
  • Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
  • Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama
  • Yaşlı Bakımı

En çok atama yapılan önlisans sağlık bölümleri hangileridir?

En çok atama yapılan sağlık bölümleri arasına İlk ve Acil Yardım teknikeri, Tıbbi sekreter, Laboratuvar teknikeri, Anestezi ve Eczane teknikeri bölümleri bulunmaktadır.

İnceleyin: KPSS Önlisans Atama Puanları

2 yıllık Sağlık bölümleri açıköğretim bölümleri nelerdir?

Açıköğretim 2 yıllık sağlık bölümlerinin bazıları aşağıdaki gibidir:

  • İş Sağlığı ve Güvenliği: Çalışma ortamlarının sağlık ve güvenlik standartlarını denetlemek ve iyileştirmek için gerekli bilgi ve becerileri kazandırır.
  • Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik: Sağlık kurumlarında tıbbi kayıtların düzenlenmesi ve yönetilmesi konularında uzmanlık sağlar.
  • Acil Durum ve Afet Yönetimi: Acil durumlar ve afetler sırasında etkili müdahale ve yönetim teknikleri üzerine eğitim verir.
  • Yaşlı Bakımı: Yaşlı bireylerin bakımı ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli becerileri geliştirir.
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği: Sağlık kurumlarının ve tesislerinin etkin şekilde yönetilmesi için gerekli yönetim becerilerini sunar.

Bu bölümler, sağlık sektöründe çeşitli kariyer fırsatları sunarak mezunlarına sağlık alanında uzmanlaşmış, teknik destek ve yönetim pozisyonları için hazırlar.

2 Yıllık sağlık okuyan ne iş yapar?

İki yıllık sağlık eğitimi alan kişiler, hastanelerde iş süreçlerinin düzenlenmesine katkıda bulunurlar. Hastane sağlık bilgi sistemlerinin yönetimi ve kurulumu gibi görevleri üstlenirler. Çalıştıkları sağlık kuruluşlarında hizmet kalitesini artırmaya yönelik projeler geliştirirler. Ayrıca, muayene ve sağlık hizmetleri ücretlerinin belirlenmesi süreçlerinde etkin bir rol alırlar.

İnceleyin: Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

2 yillik saglik yonetimi nedir?

Sağlık Yönetimi , sağlık sektörü içindeki çeşitli kurum ve organizasyonların yönetilmesi, işletilmesi ve faaliyetlerinin düzenlenmesi için gerekli yetenek ve bilgilere sahip bireyleri eğitmeyi hedefleyen bir alandır.

2 yıllık Ebelik bölümü var mı?

Hatır, Ebelik eğitimi Türkiye'de dört yıllık bir lisans programı olarak verilmektedir.

İçeriği Paylaş