Öğrenciler İçin Olumlama Cümleleri - Motivasyonunuzu Arttırın
Olumlama, gerçekleşmesini istediğiniz bir şeyi olmuş sayarak zihninize pozitif algı yaratmanız anlamına gelmektedir. Sizler için olumlama cümlelerini anlattık.
Socialing 3810 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önceZihne kazınan pozitif imge ise bakış açınızı kalıcı bir şekilde şekillendirir ve olayların çok daha pozitif bir şekilde görülmesini sağlamaktadır. Öğrencilerin kullanabilecekleri ve bu sayede motivasyonlarını arttırabilecekleri olumlama cümleleri bulunmaktadır.
Olumlama Nasıl Yapılır?
Olumlama cümlelerinde en önemli koşul negatif söylemlerden uzak durmak olacaktır. Olumlama yapılırken geniş zaman ya da şimdiki zaman kipi kullanılması gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse "Ben sinirli birisi değilim" demek yerine "ben sakin ve sabırlı bir insanım" kelimelerini sık sık tekrar etmek olumlama yapmak demektir.
Pozitif Olumlama Nedir?
Hayatımızda olmasını istediğimiz şeyler için pozitif olumlamalara ihtiyaç duyabiliriz. Pozitif olumlama belirli bir düşüncenin beyne öğretilmesi için bilinç eve bilinçaltına yönelik hazırlanmış olan, kişinin yaşama ve olaylara olan bakış açısını pozitif anlamda değiştirmesini hedeflemekte olan ve tekrar edilen telkinler anlamına gelmektedir. Bazen doğru kararları almada ve ruh halimizi iyileştirmede faydalı olduğu bilinmektedir.
Negatif Olumlama Nedir?
Farkında olmadan bazı zamanlarda kendimize negatif olumlamalar yapıyor olabiliriz. Bunun önüne geçmek için söylediklerimize dikkat etmemiz gerekmektedir. Pozitif olumlama yerine negatif olumlama yapmak sağlıklı bir yol olmayacaktır. Negatif düşüncelerin yerini pozitif düşüncelere bırakmak daha iyi olacaktır. Bu cümlelere “başarılı olamayacağım”, “bu maaş hiçbir zaman yetmeyecek”, “o beni sevmiyor” veya “bugün çok kötü geçecek” gibi cümleler örnek verilebilir.
Olumlama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Olumlama yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunları şu şekilde sıralamak mümkün olacaktır;
- Olumlama cümlelerinizin pozitif olduğuna dikkat etmelisiniz.y
- Hedeflerinizi spesifik bir şekilde belirtmelisiniz. Hedefinizin içine özneyi yerleştirmelisiniz.
- İstemek ve arzulamak gibi gerçekleşme zamanı belirsiz olan kelimelerden uzak durmalısınız.
- Gelecek zaman yerine olabildiğince geniş zaman kullanmalısınız.
- Olumlaları 3. kişiler üzerinden değil kendi üzerinizden kurmalısınız.
- İmgeleme yöntemini kullanmalısınız.
Öğrenciler Olumlamaları Nasıl Kullanabilir?
Olumlama cümleleri gerçekleşmesini istediğimiz şeyler için kullanıldığından bu cümleler öğrenciler için çok faydalı olabilmektedir. Öğrenciler zamanımı doğru kullanıyorum, gerektiği kadar sistemli çalışıyorum gibi cümleleri kullanarak başarı elde edebilirler.
İşte En Etkili Olumlama Cümleleri
En etkili olan 30 olumlama cümlesini aşağıya bıraktık, pozitif enerjinin gücü sizinle olsun;
- Ben mutluyum ve huzurluyum,
- Ben neşeli, hayat dolu ve enerji doluyum,
- İyileşiyorum ve her geçen gün sağlığımı kazanıyorum,
- Kendimin olumlu ve olumsuz yanlarını biliyorum ve bu şekilde kabul ediyorum,
- Kendimi seviyorum,
- Hayal ettiklerimi başaracak güce sahibim,
- Her şey mükemmel görünüyor,
- Harika bir günüm var,
- Her şey yolunda gitmeye devam ediyor,
- Başarılı hissediyorum,
- Sevdiklerimle iyi vakit geçiriyorum,
- Her konuda şanslıyım,
- Hayatımda olumlu şeyler olmasını bekliyorum,
- Bugün pozitif bir enerjim var,
- Başarılarım hep artıyor,
- Her şey yolunda gitmeye devam edecek,
- Mutlu olduğumu hissediyorum,
- İçim rahat ve huzurlu,
- İyi şeyler için teşekkür ediyorum,
- Büyük emek verdiğim bu sınavda başarı beni kucaklayacak,
- Kendimi güçlü ve motivasyonlu hissediyorum,
- Arkadaşlarımla aram iyi olacak,
- İçimde pozitif bir enerji var,
- Her şey yolunda gitmeye devam edecek,
- Sınavda başarılı olacağım,
- Başarılı olmak için istekliyim,
- Her şey yolunda gitmeye devam ediyor,
- Her şey mükemmel görünüyor,
- Kendimi pozitif hissediyorum,
- Mutlu olduğumu hissediyorum.
Meditasyon ile olumlama arasındaki fark nedir?
Meditasyon ve olumlama, insanların düşüncelerini ve bedenlerini rahatlatmaya yönelik farklı tekniklerdir.
Meditasyon, dikkat ve odaklanma becerilerini geliştirmeyi hedefler. Meditasyon yapmak insanların stres, endişe veya gerginlik duygularından kurtulmasına yardımcı olabilir ve pozitif düşünceler kazandırabilir.
Olumlama, insanların kendilerine veya başkalarına pozitif ve olumlu mesajlar vermelerini amaçlar. Olumlama, insanların kendilerine güven duymalarını, daha iyi hissetmelerini ve pozitif düşüncelere odaklanmalarını teşvik eder.
Doğru meditasyon nasıl yapılır?
Doğru meditasyon yapmak için şu adımlar izlenebilir:
- Rahat bir ortam bulun: Meditasyon yapmak için rahat bir yer bulun, sessiz ve rahatsız edilmeyecek bir ortam.
- Rahat bir pozisyon alın: Meditasyon yapmak için rahat bir pozisyon seçin, genellikle oturarak veya yatarak yapılır.
- Dikkatli nefes alın: Nefes almaya ve nefes vermeye odaklanın. Nefes alırken dikkatli bir şekilde sayın ve nefes verirken aynı şeyi yapın.
- Düşüncelerinizi serbest bırakın: Meditasyon sırasında kafanızda oluşan düşüncelere izin verin ve onlardan rahatsız olmayın. Eğer düşünceleriniz başınızı meşgul ederse, tekrar nefes almaya odaklanın.
- Meditasyonu sonlandırın: Meditasyon süresi dolduğunda rahat bir şekilde ayağa kalkın ve etrafınızdaki dünyaya geri dönün.
21 Gün Olumlama Nasıl Yapılır?
21 gün boyunca olumlamada yapılması gereken 21 gün süresince her gün düzenli olarak olumlama cümlesini tekrar etmek anlamını idrak etmeyi, bilinçaltını ikna etmeli ve alışkanlık kazanmayı sağlamak için yapılmaktadır. Aynı zamanda 3 ay boyunca tekrar etmek bilinç altında tamamen kodlama yapılmasını sağlamaktadır.
Olumlama Cümleleri Nasıl Olmalı?
Olumlama cümleleri pozitif olmalıdır . Yapmak istediklerinizi yaptığınızı ve yapabilecek güce shaip olduğunuzu kendinize kanıtlayacağınız cümleler olmalıdır. Aynı zamanda olumlama cümlelerinde geniş zaman ya da şimdiki zaman kipi kullanılması gerekmektedir. Kesinlikle negatif düşüncelere ve söylemlere yer verilmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Gerçekten inanarak olumlama yapıldığında işe yaradığını görebilirisniz.
Olumlama Neden İşe Yaramıyor?
Olumlamaların işe yaramamasının çok basit bir nedeni vardır. Bu neden bilinçli bir zihinle yapılıyor olmasıdır. Bu şu anlama gelmektedir; bilinçli zihninizle ifade ettikleriniz eğer bilinçaltınız ile uyumlu değillerse bu durumda da bilinçaltına ulaşamadan kritik zihne çarparak dönmektedir. Bu nedenle de olumlamalar işe yaramayabilir. Olumlamanın işe yaraması için olumlamanın nasıl yapılacağını bilmeniz ve aynı zamanda doğru cümleleri kullanıyor olmanız gerekmektedir.
Uyurken olumlama dinlemek işe yarar mı?
Uyurken olumlama dinlemek, birçok insan için rahatlatıcı ve stresi azaltıcı bir etki yapabilir. Uyku kalitesini artırmaya yardımcı olabilecek olumlu cümleler, düşünceleri ve meditasyonlar, insanların rahat bir uyku deneyimi yaşamasına yardımcı olabilir. Ancak herkes için işe yarayabileceği garanti edilemez ve uyku kalitesini artırmak için daha etkili yollar da vardır, bu nedenle uyku sorunları olanlar doktorlarına danışmalıdır.
Olumlu kelimeler, sahip olduğunuz veya ihtiyacınız olan enerjiyi pozitif bir bakış açısına dönüştürmede yararlı olacaktır. Polyannacılık diye düşünmeyin bunu. Sadece sürekli olarak uygulayın ve hayatınızdaki etkisini görün. Bolluk ve bereket sizinle olsun
Üniversiteni Puanla
Yorum Yap, puan ver!