Enerji Mühendisliği Bölümü Nedir? Enerji Mühendisliği İş Olanakları Nelerdir?

Enerji Mühendisliği bölümü nedir, Enerji Mühendisliği iş olanakları nelerdir, Enerji Mühendisliği mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

1094 kez okundu Üniversite Bölümleri
Son Güncelleme: 27 Mar 2023
Enerji Mühendisliği Bölümü Nedir? Enerji Mühendisliği İş Olanakları Nelerdir?

Enerji Mühendisliği bölümü nedir?

Enerji Mühendisliği bölümü, enerjinin üretimi, iletimi, dağıtımı ve tüketimi ile ilgili olan mühendislik disiplinidir. Bu bölümde öğrenciler, enerji sistemlerinin tasarımı, planlaması, işletilmesi ve bakımı ile ilgili konularda eğitim alırlar. Enerji Mühendisliği bölümü, farklı enerji kaynaklarına dayalı olarak, elektrik enerjisi, mekanik enerji, kimyasal enerji ve nükleer enerji gibi çeşitli enerji kaynaklarını kullanarak, enerjinin dönüşümü ve kullanımını ele alır. Öğrenciler, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, enerji yönetimi ve diğer konular hakkında bilgi sahibi olurlar.

Enerji Mühendisliği mezunu ne iş yapar?

Enerji Mühendisliği bölümü mezunları, enerji sektöründe çalışabilirler. Elektrik üretim şirketleri, enerji dağıtım şirketleri, enerji verimliliği firmaları, nükleer enerji santralleri, petrol şirketleri ve diğer enerji sektörü kuruluşları, mezunların çalışabileceği alanlardan sadece birkaçıdır.

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Enerji Mühendisliği bölümü dersleri nelerdir?

Enerji Mühendisliği bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Enerji Mühendisliği bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Enerji Mühendisliğine Giriş
  • Teknik Resim
  • Malzeme Bilimi
  • Kütle ve Enerji Denklikleri
  • Mühendislik Termodinamiği
  • Akışkanlar Mekaniği
  • Enerji Dönüşüm Sistemleri
  • Isı ve Kütle Aktarımı
  • Enerji Dönüşüm Sistemleri
  • Pompalar ve Kompresörler

Enerji Mühendisliği bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Enerji Mühendisliği bölümü SAY ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 240 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi sayısal bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Sayısal puanı ile alan bölümler

Sizler için SAY ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer sayısal mesleklerini veya sayısal bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git



Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir?
Üniversite Bölümleri

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir?

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü nedir, iş olanakları nelerdir, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Tam 4633 kez okundu :)

Sosyal Hizmet Bölümü Nedir? Mezunların İş Olanakları Nelerdir?
Üniversite Bölümleri

Sosyal Hizmet Bölümü Nedir? Mezunların İş Olanakları Nelerdir?

Sosyal Hizmet bölümü nedir, Sosyal Hizmet iş olanakları nelerdir, Sosyal Hizmet mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Tam 1246 kez okundu :)

En İyi Üniversiteler Raporu Universitenitanit.com Tarafından
  • Quacquarelli Symonds Sıralamaları
  • Times Higher Education Sıralamaları
  • Urap İstatistikleri
  • Uniar Üniversite Araştırmaları
  • YÖK ve ÖSYM İstatistikleri