Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Hayvansal Üretim Ve Teknolojileri Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Hayvansal Üretim Ve Teknolojileri Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü nedir, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri iş olanakları nelerdir, mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 1165 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü nedir?

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü, hayvansal üretim süreçlerini ve teknolojilerini öğreten bir lisans programıdır. Bu bölümde, hayvan sağlığı, beslenme, üreme, genetik, davranış, barınak yönetimi ve hayvansal ürünlerin işlenmesi konuları gibi hayvansal üretimle ilgili pek çok konu ele alınmaktadır. Ayrıca, öğrencilere hayvansal ürünlerin kalitesini ve miktarını artırmak için kullanılan teknolojiler hakkında da bilgi verilmektedir.

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri mezunu ne iş yapar?

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri mezunları, hayvancılık sektöründe birçok farklı alanda iş bulabilirler. Hayvansal üretim şirketleri, yem ve diğer hayvansal ürünlerin işlenmesi için fabrikalar, veterinerlik klinikleri, besi çiftlikleri, süt işleme tesisleri, hayvan besleme ve bakım ürünleri satan şirketler ve hükümet kurumları gibi birçok işveren, mezunları istihdam etmektedir. Mezunlar, hayvan üretimi, hayvan sağlığı, hayvan besleme, hayvan davranışı, hayvancılık yönetimi, gıda güvenliği ve kalite kontrol gibi alanlarda iş bulabilirler. Bunun yanı sıra, hayvansal ürünlerin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması konularında da iş imkanları bulunmaktadır.

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümünde en iyi 3 üniversite nedir?

YÖK Atlas üzerinden alınan 2023 yılı verilerine göre Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümünde en iyi 3 üniversite aşağıdaki gibidir. Aynı zamanda tablonun altında bulunan 2023 Hayvansal Üretim ve Teknolojileri taban puanları ve başarı sıralamalarını da inceleyebilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

ÜniversiteBölümKont.2022 Puan2022 Sıra
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri (İngilizce) 20+1 238.24757 613076
Muş Alparslan Üniversitesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri 30+1 204.91556 999663
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri 30+1 172.73569 1383482

2023 Hayvansal Üretim ve Teknolojileri taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü dersleri nelerdir?

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Hayvan Besleme ve Beslenme Öğesi Analizleri
  • Hayvan Genetiği ve Islahı
  • Hayvan Sağlığı ve Koruyucu Sağlık Programları
  • Hayvan Yetiştirme Teknolojileri
  • Hayvansal Gıda Teknolojisi
  • Hayvansal Ürünlerin Muhafazası ve Depolanması
  • Hayvansal Üretimde Yönetim ve Planlama
  • Hayvansal Üretimde Verimlilik Artırma Teknikleri
  • Süt Teknolojisi
  • Yem Bitkileri Yetiştiriciliği

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri bölümü SAY ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 240 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi sayısal bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Sayısal puanı ile alan bölümler

Sizler için SAY ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer sayısal mesleklerini veya sayısal bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


İçeriği Paylaş