Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Malzeme Bilimi Ve Teknolojileri (Almanca) Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Malzeme Bilimi Ve Teknolojileri (Almanca) Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) bölümü nedir, iş olanakları nelerdir, mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 1089 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) bölümü nedir?

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) bölümü, malzeme bilimi ve teknolojileri konusunda Almanca eğitim veren lisans programıdır. Bu programda öğrenciler, malzemelerin özellikleri, sentezi, işlenmesi, karakterizasyonu ve uygulaması konularında ayrıntılı bir eğitim alırlar.

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) mezunu ne iş yapar?

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) mezunları, birçok farklı sektörde iş fırsatlarına sahip olabilirler. Özellikle, malzeme üretimi, metalürji, elektronik, otomotiv, havacılık, enerji ve savunma endüstrilerinde iş imkanları mevcuttur. Mezunlar ayrıca, araştırma ve geliştirme, malzeme karakterizasyonu, kalite kontrol ve üretim süreçleri gibi alanlarda çalışabilirler. Yüksek lisans programlarına devam ederek, akademik kariyer fırsatlarına da sahip olabilirler. Almanya'da eğitim görmüş mezunların, Almanya'da veya Almanya ile iş yapan diğer ülkelerde iş fırsatları daha fazladır.

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) bölümünde en iyi üniversiteler hangileridir?

YÖK Atlas üzerinden alınan son yılın verilerine göre Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) bölümünde en iyi üniversitelere aşağıda bulunan başarı sıralamaları bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) bölümü dersleri nelerdir?

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Allgemeine Chemie (Genel Kimya)
  • Physik (Fizik)
  • Mathematik (Matematik)
  • Einführung in die Materialwissenschaft und Werkstofftechnik (Malzeme Bilimi ve Mühendisliğine Giriş)
  • Materialwissenschaftliche Vertiefung (Malzeme Bilimi ve Mühendisliğinde İleri Konular)
  • Materialstrukturen und Eigenschaften (Malzeme Yapıları ve Özellikleri)
  • Materialcharakterisierung (Malzeme Karakterizasyonu)
  • Werkstoffherstellungstechnologien (Malzeme Üretim Teknikleri)
  • Werkstoffauswahl und -gestaltung (Malzeme Seçimi ve Tasarım)
  • Werkstofftechnisches Projekt (Malzeme Mühendisliği Projesi)

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri (Almanca) bölümü SAY ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 240 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi sayısal bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Sayısal puanı ile alan bölümler

Sizler için SAY ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer sayısal mesleklerini veya sayısal bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


İçeriği Paylaş