Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Kuyumculuk Ve Mücevher Tasarımı Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Kuyumculuk Ve Mücevher Tasarımı Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü nedir, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı iş olanakları nelerdir, mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 1655 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü nedir?

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü, mücevher tasarımı, üretimi ve kuyumculuk teknikleri ile ilgili eğitim veren bir bölümdür. Bu bölümde öğrencilere, mücevher tasarımı için gerekli olan bilgi, beceri ve teknikler öğretilir. Ayrıca, öğrencilere takı ve mücevher malzemeleri, pırlanta, elmas, inci gibi değerli taşların tanınması ve işlenmesi hakkında bilgi verilir.

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı mezunu ne iş yapar?

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümünden mezun olanlar, takı ve mücevher sektöründe birçok farklı iş alanında çalışabilirler. Öncelikle, mücevher tasarımcısı, kuyumcu, mücevherat üreticisi, mücevher satıcısı, pırlanta ve değerli taş uzmanı, elmas kesicisi, ışık uzmanı, kalıp tasarımcısı, mühendis, tekniker veya atölye yöneticisi olarak istihdam edilebilirler. Ayrıca, kendi mücevherat atölyelerini açarak ya da serbest tasarımcı olarak çalışarak da kariyerlerini sürdürebilirler.

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümünde en iyi üniversiteler hangileridir?

YÖK Atlas üzerinden alınan son yılın verilerine göre Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümünde en iyi üniversitelere aşağıda bulunan başarı sıralamaları bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü dersleri nelerdir?

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Taşların Tanıtımı ve Sınıflandırılması
  • Kuyumculuk ve Mücevher Tasarım Tarihi
  • Metal Çalışmaları ve Döküm Teknikleri
  • Mücevher Tasarımında Renk Kuramı
  • El Sanatları Teknikleri
  • Kuyumculuk Atölyesi
  • Mücevher Tasarımında Bilgisayar Destekli Tasarım
  • Altın ve Mücevherat Sektörü
  • Mücevher Tasarımında Moda Trendleri
  • Mücevherat İmalatında Teknolojik Yöntemler

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümü EA ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 240 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi eşit ağırlık bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Eşit Ağırlık puanı ile alan bölümler

Sizler için EA ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer eşit ağırlık mesleklerini veya eşit ağırlık bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


İçeriği Paylaş