Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Dış Ticaret Bölümü Nedir? Dış Ticaret İş Olanakları Nelerdir?

Dış Ticaret Bölümü Nedir? Dış Ticaret İş Olanakları Nelerdir?

Dış Ticaret bölümü nedir, Dış Ticaret iş olanakları nelerdir, Dış Ticaret mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 1246 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

Dış Ticaret bölümü nedir?

Dış Ticaret bölümü, uluslararası ticaret konusunda eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere uluslararası pazarlarda iş yapma konusunda gerekli becerileri kazandırmayı amaçlar. Öğrenciler, küresel ekonomideki trendleri, dış ticaret stratejilerini, lojistik, gümrük işlemleri, ticaret anlaşmaları, ihracat ve ithalat işlemleri, pazarlama, finans, uluslararası para ve döviz kurları gibi konuları öğrenirler. Dış Ticaret bölümünde öğrenciler, birçok farklı konuda eğitim alır. Bu konular arasında, pazarlama, finans, hukuk, ekonomi, dil öğrenimi ve kültürel farklılıklar gibi konular yer alır. Öğrenciler, bu programda ayrıca, müşteri ilişkileri yönetimi, lojistik ve nakliye yönetimi, gümrük ve ithalat/ihracat prosedürleri, ticari yazışmalar, döviz kurları ve ticaret anlaşmaları gibi konularda da eğitim alırlar.

Dış Ticaret mezunu ne iş yapar?

Dış Ticaret bölümü mezunları, ihracat ve ithalat yapan şirketlerde, bankalarda, lojistik şirketlerinde, gümrük firmalarında, ticaret odalarında, ihracatçı birliklerinde, danışmanlık firmalarında ve hükümet kurumlarında çalışabilirler. Ayrıca, kendi ihracat ve ithalat işlerini yürüten şirketlerin kuruluşu için de gerekli bilgi ve becerilere sahip olurlar. Dış Ticaret bölümü, dünya ekonomisindeki değişimler nedeniyle sürekli olarak gelişen bir alandır ve mezunlar, yurt içinde ve yurt dışında birçok farklı sektörde iş fırsatlarına sahip olabilirler.

Dış Ticaret bölümünde en iyi 5 üniversite nedir?

YÖK Atlas üzerinden alınan 2023 yılı verilerine göre Dış Ticaret bölümünde en iyi 5 üniversite aşağıdaki gibidir. Aynı zamanda tablonun altında bulunan 2023 Dış Ticaret taban puanları ve başarı sıralamalarını da inceleyebilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

ÜniversiteBölümKont.2022 Puan2022 Sıra
İstanbul Bilgi Üniversitesi Dış Ticaret (İngilizce) (Burslu) 7+0 437.70911 100188
İzmir Ekonomi Üniversitesi Dış Ticaret (Burslu) 6+0 358.11183 350809
Çankaya Üniversitesi Dış Ticaret (İngilizce) (Burslu) 7+0 355.56551 363982
Beykoz Üniversitesi Dış Ticaret (Uzaktan Öğretim) (Burslu) 6+0 352.32258 381738
İstanbul Aydın Üniversitesi Dış Ticaret (İngilizce) (Burslu) 14+0 343.99974 430642

2023 Dış Ticaret taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Dış Ticaret bölümü dersleri nelerdir?

Dış Ticaret bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Dış Ticaret bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Genel Muhasebe
  • Gümrük İşlemleri
  • Dış Ticaret İşlemleri
  • Dış Ticarette Standardizasyon
  • Lojistik
  • Bankacılık Ve Kambiyo İşlemleri
  • Dış Ticarette Paket Programlar
  • Türkiye Ekonomisi Ve Avrupa Birliği
  • Uluslararası Finansman
  • Uluslararası İktisat

Dış Ticaret bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Dış Ticaret bölümü TYT ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 2 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 120 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi TYT bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

DGS Taban Puanları ve Geçiş Bölümleri

TYT bölümleri için DGS taban puanlarını ve geçiş bölümlerini incele!

İçeriğe Git

TYT puanı ile alan bölümler

Sizler için TYT ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer TYT mesleklerini veya TYT bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


İçeriği Paylaş