Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Son Yıllarda Ülkemizde Çıkış Yakalayan En İyi Startuplar

Son Yıllarda Ülkemizde Çıkış Yakalayan En İyi Startuplar

Ülkemizde yer alan en iyi startuplar, başarılı girişim hikayeleri ile genç girişimciler tarafından hayalleri gerçekleştirme mottosuyla hayata geçiriliyor.

Teknoloji 3266 Güncelleme: 2 yıl önce 2 yıl önce

Bilindiği üzere bir proje, yatırımcıların destekleri ile birbirinden farklı fikirlerle ortaya çıkmaktadır. Aklında proje olan girişimciler, startup şirketleri hakkında araştırmalar yapıyor. Ülkemizde birçok başarılı startup şirketleri bulunuyor. En iyi girişimler sonucunda, kimi projeler oldukça iyi bir sıraya yerleşirken, kimi projeler ise yeterli gelişimi sağlayamıyor.

Ülkemizdeki En İyi Startup Projeleri Hangileridir?


Yenilikleri teşvik ederek, girişimcilik ekosisteminde yer edinen en iyi girişimler listemizi, genç girişimciler için hazırladık. Sizlerde bu listeden ilham alarak en başarılı girişimler kategorisine dahil olabilirsiniz.

En İyi Startuplar Listesi 2021


Armut

Başak Taşpınar Değim’in “Hayallerimin peşinden gideceğim” diyerek kurduğu Armut, Türkiye’nin en büyük hizmet platformudur. Mobilyadan nakliyata, temizlikten tadilata ihtiyaç duyulan tüm iş türlerinin profesyonel personelini bulmanıza yardımcı olur. Başarılı öyküsü ile en iyi girişimler arasında yer almayı başarmıştır.

İyzico

Ülkemizde yerli ödeme sistemi olarak kullanılan İyzico, yaptığı başarılı çalışmalar ile en iyi startuplar arasına girmeyi başarmıştır. Kolay entegrasyonu ile e-ticaret sitelerine ödeme çözümleri sunmaktadır. Ülkemizde Zara, Samsung, Modanisa, Onedio, Atlas Global ve sahibinden.com gibi şirketler iyzico ile çalışmaktadır. Dünya çapında büyük bir üne sahip olan İyzico, yeni girişimcilere de fırsatlar sunmaktadır. İyzico sitesi bir e-ticaret sitesine entegre edilerek kullanılabilir ve ödemeler peşin veya taksit yöntemleri ile alınabilir. Uygun komisyon oranları sunan İyzico, startup şirketleri arasında kendini geliştirmek için her geçen gün genişliyor.


Getir

Getir, 2015 yılında BiTaksi’nin kurucusu olan ve en iyi Türk girişimciler arasında yer alan Nazım Salur tarafından kurulmuştur. Getir, en çok ihtiyaç duyulan ürünleri, geniş kurye ağı ile 7 gün 24 saat içerisinde kullanıcılarına ulaştırmayı sağlar. Pandemi döneminde büyük bir büyüme hızı yakalayan Getir, dünyada kendini kanıtlayarak Londra’da ofis açmıştır. Türkiye’nin en başarılı girişimler kategorisinde ilk sıralarda yer alır.

Paraşüt

Şirketler daha fazla gelişmek için bütçe kontrolü ve ön muhasebe işlemlerine ihtiyaç duyarlar. Paraşüt uygulaması, şirketlerin bu ihtiyaçlarını giderebilmek için tasarlanmıştır. Şirketlerin ön muhasebe ihtiyacını gidererek en iyi girişimler arasında yer almıştır. Finansal operasyonlar konusunda yardımcı olarak, şirketin kontrollerini arttırmak hedeflenmiştir. Uygulama içerisinde, cari hesap takibi, gelir gider takibi, fatura takibi, e-Fatura, online tahsilat, stok takibi ve e-ticaret entegrasyonları gibi birçok özellik bulunmaktadır.


Vivense

Vivense, ev dekorasyonundan oturma odasına kadar yüzlerce çeşit ürünü kullanıcılarına sunar. Dekorasyon alanında en başarılı girişimler arasında yer almaktadır. Yaptığı çalışmalar ile birçok ödül kazanmıştır.

Obilet

2012 yılında en iyi Türk girişimciler arasında yer alan Yiğit Gürocak ve Ali Yılmaz tarafından kurulmuştur. Obilet, internet üzerinden online otobüs ve uçak bileti satışı yapar. Ülkemizde başarılı çıkış yakalayan startuplar arasında yer almaktadır. Obilet yaptığı çalışmalar ile büyük ödüller kazanmıştır ve 2015 yılında yapılan yatırımlarda artışlar görünmüştür.

Biolive

BIOLIVE İstanbul Teknik Üniversitesi Kuluçka merkezinde 2016 yılında bir startup olarak kurulmuştur. 2017 yılında Zorlu Holding tarafından aldığı yatırım ile şirketleşmeye gitmiştir. Zeytin çekirdeklerinden biyo bazlı platsiklerin üretim sürecini tasarlayıp geliştirmektedir. Şuanda YTÜ Teknoparka araştırma ve geliştirme çalışmalarına devam edilmektedir.

Meditopia

İnsanın ruh sağlığını etkileyen meditasyonun odağındaki Meditopia, tüm dünyada bulunan insanlara, içlerinde bulunan mutluluğu keşfetmelerini sağlayan bir uygulamadır. İnsanların meditasyon yapması sağlanarak zihinsel olarak rahatlamasına yardımcı olur.


BiTaksi

Getir’in kurucu olan ve en iyi Türk girişimciler arasında yer alan Nazım Salur’un kurduğu startuptur. Günümüzde neredeyse herkes pandemi nedeniyle taksi çağırma ihtiyacı duyarken, bazen yanında para olmaması sebebiyle ödeme konusunda sıkıntıları yaşayabilmektedir. Bu uygulama ile internetten online olarak parasını ödeyebilir ve fiyatı önceden belirleyebilirsiniz.

Martı

Bir scooter olan Martılar, elektriksel bir donanımdan oluşmaktadır. Türkiye’de neredeyse her şehirde görünmektedir. Yerli mühendisler tarafından geliştirilen bu Scooter’leri kullanabilmeniz için telefonunuza bir uygulama indirmeniz yeterli olacaktır. Uygulama sayesinde harita üzerinden size en yakın olan Martı’yı kolayca bulabilirsiniz. Scooter’in üzerinde yer alan kodu akıllı telefondan telefonunuza aktararak ücret karşılığında sürebilirsiniz.


WeWalk

WeWalk, görme engellilerin kullanımı için Vestel ve Young Guru Academy tarafından geliştirilmiş olan bir akıllı baston projesidir. Diğer bastonlardan farklı olarak baş hizasında olan engelleri tespit ederek uyarmak amacıyla taşınmıştır.

Zeplin

Zeplin, yazılım geliştiriciler ile ara yüz tasarımcılarının sürekli yaşadığı problemlere çözüm olmayı amaçlamıştır. Kullanıcılara zaman kazandırarak daha başarılı ürünleri koymalarına fırsat tanır.


Peak Games

Yerli oyun şirketi olmayı başaran Peak, 1.8 milyar dolar karşılığında Zynga’ya satılmıştır. Bu satış işlemi ile Türkiye’nin en başarılı girişimleri arasında yer alan PeakGames Türkiye’de yer alan ilk iki milyar dolarlık girişim olmayı başarmıştır. Gin Rummy Plus ve 101 Okey Plus gibi başarılı projelerin sahibidir.


İçeriği Paylaş