Sigortacılık Ve Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir?

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümü nedir, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik iş olanakları nelerdir, mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

1780 kez okundu Üniversite Bölümleri
Son Güncelleme: 09 Mar 2025
Sigortacılık Ve Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir?

Üniversite tercihleri sürecindeki en zor kısım bölüm seçmek. İşte bu yüzden en çok sorulan Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümü nedir, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümünde ne öğrenilir, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümü kaç yıl gibi soruların cevaplarını vereceğiz. Bakalım Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik mesleği size ne kadar uygun?

Tüm üniversite bölümleri listesini incelemek için bağlantıya tıklayabilir veya detaylı filtreleme yaparak sıralamaları incelemek isterseniz tercih robotu sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü Nedir?

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümü, sigortacılık ve sosyal güvenlik sistemleriyle ilgili teorik ve pratik eğitimler veren bir lisans programıdır. Bu bölümde öğrencilere sosyal güvenlik sistemi, sigorta kavramı, sigorta işlemleri, sigortacılıkta etik konular ve sigortacılıkta hukuk gibi konular anlatılmaktadır.

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümünden mezun olanlar, sigortacılık sektöründe, sosyal güvenlik kuruluşlarında, özel sigorta şirketlerinde, hükümet kurumlarında, bankalarda ve finans kuruluşlarında çalışabilirler. Sigorta, emeklilik, sağlık ve diğer sosyal güvenlik konularında uzmanlaşmış kişiler olarak çeşitli görevlerde yer alabilirler. Ayrıca, sigortacılık ve sosyal güvenlik alanında danışmanlık hizmeti de verebilirler.

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü Dersleri Nelerdir?

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. Bazı Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Sosyal Sigortalar Sistemi
  • Sosyal Güvenlik Hukuku
  • Sosyal Güvenlik Sistemi İşleyişi
  • Sosyal Güvenlik Mevzuatı
  • Emeklilik Planları
  • Sigortacılıkta Hukuk
  • Yönetim Bilimine Giriş
  • Sigorta Hukuku
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümünün Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümü EA puanı ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 240 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi eşit ağırlık bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümünün İş Olanakları Nelerdir?

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, bireylerin ve toplumun finansal güvenliğini sağlamayı ve sosyal güvenlik sistemlerini yönetmeyi kapsayan bir alandır. Sosyal refah ve ekonomik koruma sağlar. İşte Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik mezunlarının kariyer yolları:

  • Sigorta Uzmanı: Sigorta poliçeleri düzenler; örneğin, bir müşterinin koruma seviyesini %20 artırabilir.
  • Sosyal Güvenlik Uzmanı: Emeklilik ve sosyal yardım programlarını yönetir; örneğin, bir programla 1.000 kişiye destek sağlayabilir.
  • Risk Analisti: Sosyal güvenlik risklerini değerlendirir; örneğin, bir sistemin maliyetini %15 düşürebilir.
  • Müşteri Hizmetleri Sorumlusu: Sigorta ve sosyal güvenlik hizmetlerinde müşteri desteği sunar; örneğin, şikayet çözüm süresini %20 kısaltabilir.
  • Politika Danışmanı: Sosyal güvenlik politikalarını analiz eder; örneğin, bir düzenleme ile kapsayıcılığı %25 artırabilir.
  • Akademisyen/Araştırmacı: Üniversitelerde sigortacılık ve sosyal güvenlik dersleri verir, sosyal refah üzerine araştırmalar yapar.

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik mezunları, bireylerin ve toplumun finansal güvenliğini artırarak sosyal refaha katkıda bulunabilir.

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Sıralamaları

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik taban puanları ve sıralamaları tablosunda öne çıkan üniversiteleri inceleyebilirsiniz.

Üniversite Burs Kont. Yer. Yıl Puan Sıra
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik
(Burslu) (4 Yıllık)
Örgün
Burslu 5+0+1+0+1 5 2024 273.87542 563251
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ
Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik
(4 Yıllık)
Örgün
Ücretsiz 60+2+0+2+0 64 2024 249.6263 836135
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik
(%50 İndirimli) (4 Yıllık)
Örgün
%50 İndirimli 28+0+0+0+0 28 2024 191.50778 1597407
KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ
Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik
(Ücretli) (4 Yıllık)
Örgün
Ücretli 6+0+0+0+0 6 2024 182.2935 1661865

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Başarı Sıralamaları (Tüm Liste)

Sizler için Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik bölümü hakkında detaylı bilgiler sunduk. Universitenitanit.com olarak meslek seçiminizde başarılar dileriz.


Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir?
Üniversite Bölümleri

Elektrikli Cihaz Teknolojisi Bölümü Nedir?

Elektrikli Cihaz Teknolojisi bölümü nedir, iş olanakları nelerdir, Elektrikli Cihaz Teknolojisi mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Tam 1106 kez okundu :)

Harita Ve Kadastro Bölümü Nedir?
Üniversite Bölümleri

Harita Ve Kadastro Bölümü Nedir?

Harita ve Kadastro bölümü nedir, Harita ve Kadastro iş olanakları nelerdir, Harita ve Kadastro mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Tam 1818 kez okundu :)

En İyi Üniversiteler Raporu Universitenitanit.com Tarafından
  • Quacquarelli Symonds Sıralamaları
  • Times Higher Education Sıralamaları
  • Urap İstatistikleri
  • Uniar Üniversite Araştırmaları
  • YÖK ve ÖSYM İstatistikleri