Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
İş Sağlığı Ve Güvenliği Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

İş Sağlığı Ve Güvenliği Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü nedir, İş Sağlığı ve Güvenliği iş olanakları nelerdir, İş Sağlığı ve Güvenliği mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 1241 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü nedir?

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Bölümü, işyerlerinde çalışanların sağlıklarını ve güvenliklerini korumak için gerekli önlemleri almayı öğretir. İSG programı, işyeri kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek, çalışanların sağlık durumlarını gözetmek ve işyerinde güvenli çalışma koşullarını sağlamak için gereken yasal düzenlemeleri ve teknik bilgileri içerir.

İş Sağlığı ve Güvenliği mezunu ne iş yapar?

İSG mezunları, işyeri sağlığı ve güvenliği teknisyeni, uzmanı, koordinatörü ve yöneticisi olarak çalışabilirler. Ayrıca, işyerlerinde mevcut olan riskleri ve tehlikeleri tespit etmek, işyerlerinde düzenli denetimler yapmak, çalışanlara eğitim vermek, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek için çözüm önerileri sunmak gibi görevleri de yerine getirebilirler. İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) mezunları, kamu kurumları, özel şirketler, üretim tesisleri, inşaat firmaları, sağlık kurumları, üniversiteler, araştırma merkezleri ve danışmanlık firmaları gibi farklı kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler. Ayrıca, yüksek lisans ve doktora yaparak akademik kariyer de yapabilirler. İSG mezunlarına iş imkanları oldukça geniştir ve iş sağlığı ve güvenliği konuları, işletmelerin önem verdikleri bir konudur.

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünde en iyi üniversiteler hangileridir?

YÖK Atlas üzerinden alınan 2023 yılı verilerine göre İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünde en iyi üniversitelere aşağıda bulunan başarı sıralamaları bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

2023 İş Sağlığı ve Güvenliği taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü dersleri nelerdir?

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • İş Sağlığı ve Güvenliğine Giriş
  • İşletme Yönetimi
  • İşletme Ekonomisi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi
  • İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı
  • İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları
  • Acil Durum Yönetimi
  • Çalışma Ortamı ve Ergonomi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü TYT ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 2 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 120 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi TYT bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

DGS Taban Puanları ve Geçiş Bölümleri

TYT bölümleri için DGS taban puanlarını ve geçiş bölümlerini incele!

İçeriğe Git

TYT puanı ile alan bölümler

Sizler için TYT ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer TYT mesleklerini veya TYT bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


İçeriği Paylaş