İnterneti her gün sıklıkla kullanıyoruz. Peki, Chrome Web Mağazası ne işe yarar biliyor muyuz? Bilmiyorsanız en iyi Chrome eklentilerini sizler için bulduk.
Şüphesiz ki hepimizi bir internet tarayıcısı kullanıyoruz. Peki bu internet tarayıcılarının özellikleri hakkında ne kadar bilgiye sahibiz. Sizlere en kullanışlı uzantıları ve en çok kullanılan Google Chrome eklentilerini listeleyeceğiz.
Evernote uygulamasını not tutanlar bilecektir. Evernote, Cep telefonumuz için kullanışlı bir not defteri sunan bir eklentidir. Evernote Web Clipper eklentisi sayesinde internet sitelerini kullanıcı dostu bir hale getirmektedir. Sayfalardaki alıntılar, resimler, linkler veya aklınıza ne geliyorsa not almanıza olanak sağlayan en popüler eklentiler arasında yerini almaktadır.
Dictionarist eklentisi, Google Translate benzeri bir eklentidir. Ancak daha iyi bir avantajı vardır. Web sayfaları üzerinden seçtiğiniz bir kelimenin İngilizce açıklamasıyla beraber sizlere sunmaktadır. Google eklentileri arasında en kullanışlı uzantılardan birisidir.
Dark Reader eklentisi, internet sayfalarınızı karanlığa dönüştürüyor. Siz de gözünüzü yoran beyaz web sitelerinden sıkıldıysanız Dark Reader Google eklentisi tam size göre. Ayrıca renk uyumsuzluğu yaşatan sitelerde de parlaklık veya kontrastı ayarlayarak istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
Tuocan, Dictionarist ve Google Translate gibi en faydalı Chrome eklentileri arasındadır. Bir web sitesi üzerinde seçtiğiniz kelimeyi veya cümleyi, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca veya Almancaya çevirebilme yeteneğidir.
Colorblind eklentisi, renk körlüğüne sahip kişiler için tasarlanmış bir eklentidir. Renk körlüğü bulunan kişiler renk seçeneklerine göre tercih edebilirler. Colorblind aklentisiniz Chrome Web Mağazası'ndan indirebilirsiniz.
Tineye eklentisi aslında Chrome içerisinde bulunan Google görsel aramalarında kullanılan fotoğraf ile arama seçeneğine benziyor. Bu eklenti sayesinde elinizde bulunan bir görsel ile arama yaparak o görsele benzer resimler bulmanızı mümkün kılıyor. Bir blog yöneticisiyseniz oldukça kullanışlı bir görsel arama eklentisidir.
Start.me eklentisi özellikle aynı sayfalarda gezinen kullanıcılar için bir yer imi hizmeti sunuyor. Açtığınız yeni bir sekme de dilediğiniz sayfaları ekleyebilir, RSS kaynaklarını takip edebilirsiniz. Ayrıca takvim, saat veya yapılacaklar listesi widgetları da sizlere büyük kolaylık sağlayacak.
Adından da anlaşılacağı üzere web sayfalarını kaydetmenizi ve daha sonra çevrim dışı olsanız bile bu sayfaları okuyabilmenizi sağlayan bir eklentidir. Hepimiz daha sonra okuruz diyerek kaydettiğimiz sayfaları belki de bu eklenti sayesinde okuyabileceğiz.
Akademik Chrome eklentileri arasında gösterebileceğimiz Grammarly eklentisi, İngilizce metinlerin gramer açısından kontrolünü ve düzenlenmesini sağlıyor. Sadece akademik amaçlı değil, blog metinleri, İngilizce mail yazıları vs. gibi alanlar içinde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Onetab mükemmel bir sorununuza çare bulacak. Google Chrome kullanırken hepimiz bazen gereğinden fazla sekmenin içinde kayboluyor ya da gereksiz sekmeler açarak Chrome’un yavaşlamasını sağlıyoruz. Bu eklenti sayesinde tüm kullanılmayan sekmeleri bir yerde toplayarak Google Chrome’u daha etkin bir şekilde kullanmanız sağlanıyor. Tüm sayfalarınızı teker teker veya aynı anda geri yükleyebilir olacaksınız.
Web sitelerinde reklam görmekten sıkıldıysanız, Adblocker eklentisi tam size göre. Bu eklentiyi Chrome web mağazasından indirerek reklamları engellemeniz mümkün. Ayrıca İOS ve Android uygulaması da olan bu eklenti oldukça işinize yarayacaktır.
Google Translate eklentisi ile web sayfalarını istediğiniz dillere çevirme fırsatınız var. En iyi Chrome eklentileri arasında olan bu eklentiyi şiddetle tavsiye ediyoruz.
Eğer erişimi kısıtlanmış veya engellenmiş web sitelerine giriş yapma istiyorsanız Zenmate eklentisi VPN ile bu mümkün oluyor. Kendi ip adresinizden farklı bir ip adresi sahip olmanıza ve erişimi engellenen web sayfalarına giriş yapmaya yetkiniz bulunuyor.
The Great Suspender eklentisi Onetab eklentisi gibi çalışmaktadır. Çok fazla Chrome sekmesi açtıysanız ve bu sekmeler hızınızı yavaşlattıysa mutlaka kullanmanız gereken Chrome eklentileri listenize eklemelisiniz.
Gmail ile bağlantı halinde olan Mail Checker Plus eklentisi, Gmail girişi yapmadan sayfanın sağ üst köşesinden maillerinize ulaşabilme imkanı tanımaktadır. Gmail gelen kutusuna hızlıca ulaşabilmek için bu eklentiyi Chrome Web Mağazasından indirebilirsiniz.
Print Friendly & PDF, öğrenciler için tam bir biçilmiş kaftan. Web sayfaları üzerinde düzenlemeler yaparak adeta sayfanın ekran görüntüsünü elde etmiş gibi PDF hali ile indirebilirsiniz.
Google Chrome eklentileri ücretsizdir. Ancak eklentileri yayınlayan yayıncılar eklentiyi verimli kullanmak isterseniz belirli bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Ancak tam anlamıyla verim alabileceğiniz ücretsiz eklentiler de mevcuttur.
Google Chrome eklentileri arasında antivirüs uzantıları da bulundurmaktadır. Web tarayıcılarında internet sitesi üzerinde gezinirken güvenlik önlemleri alabileceğiniz eklentileri aktif hale getirebilirsiniz. En çok kullanılan Google Chrome eklentisi olan antivirüs uzantıları işinize çok yarayacak.
Google momentum nedir? Google Chrome momentum nasıl kullanılır? Hemen en basit şekilde anlatıyoruz.
Momentum, en çok tercih edilen Google Chrome eklentileri arasındadır. Google momentum eklentisi sayesinde sekmelerinizi, arka plan görüntülerinizi veya iş planlarınızı tasarlayarak web tarayıcısını daha kullanışlı bir hale getiriyor. Aynı zamanda denge modu sayesinde molalarınızın zamanı geldiğinde sizi uyarabiliyor.
E Ticaret Sitesi Fiyatları Ne Kadar?
E-ticaret sitesi kurmak, günümüzde birçok girişimci için cazip bir seçenek haline geldi. Kendi online mağazanızı kurarak ürünlerinizi geniş kitlelere ulaştırabilir ve satışlarınızı artırabilirsiniz.
Tam 738 kez okundu :)
iPhone İçin En İyi Powerbank Önerileri
iPhone kullanıcıları için en iyi powerbank önerilerini paylaşıyoruz. Pil ömrünüzü uzatmak ve mobil cihazınızı şarj etmek için harika seçenekler burada!
Tam 13242 kez okundu :)
En Popülerler