Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Bilgi Yönetimi Bölümü Nedir? Bilgi Yönetimi İş Olanakları Nelerdir?

Bilgi Yönetimi Bölümü Nedir? Bilgi Yönetimi İş Olanakları Nelerdir?

Bilgi Yönetimi bölümü nedir, Bilgi Yönetimi iş olanakları nelerdir, Bilgi Yönetimi mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 1267 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

Bilgi Yönetimi bölümü nedir?

Bilgi Yönetimi, bir organizasyonun bilgi varlıklarını oluşturmak, saklamak, paylaşmak, işlemek, analiz etmek, yönetmek ve korumak için gerekli stratejileri oluşturma sürecidir. Bilgi yönetimi bölümü ise bu süreci anlamak ve yönetmek için eğitim veren bir ön lisans programıdır. Bu programda öğrenciler, bilgi yönetimi teorileri, bilgi sistemleri, veri tabanı yönetimi, bilgi güvenliği, analitik yöntemler, karar verme teknikleri gibi konular hakkında eğitim alırlar. Bilgi Yönetimi bölümü mezunları, genellikle şirketlerde veya kamu kurumlarında, bilgi yönetimi, bilgi sistemleri yönetimi, bilgi kaynakları yönetimi, bilgi güvenliği yönetimi ve benzeri konularda uzmanlık gerektiren pozisyonlarda çalışabilirler. Bunlar arasında bilgi yöneticisi, bilgi sistemleri yöneticisi, veri analisti, bilgi güvenliği uzmanı, bilgi arşiv uzmanı, bilgi servisleri yöneticisi gibi görevler yer alır.

Bilgi Yönetimi mezunu ne iş yapar?

İş olanakları arasında, özellikle büyük kuruluşlar, finans, sağlık, enerji, perakende, telekomünikasyon ve kamu sektörü gibi alanlarda birçok farklı sektörde çalışma fırsatı vardır. Ayrıca, danışmanlık firmalarında, araştırma merkezlerinde ve akademik kurumlarda da çalışma imkanları bulunmaktadır. Bilgi yönetimi mezunları, ayrıca bilgi yönetimi alanında yüksek lisans yaparak akademik kariyerlerine devam edebilirler.

Bilgi Yönetimi bölümünde en iyi 5 üniversite nedir?

YÖK Atlas üzerinden alınan 2023 yılı verilerine göre Bilgi Yönetimi bölümünde en iyi 5 üniversite aşağıdaki gibidir. Aynı zamanda tablonun altında bulunan 2023 Bilgi Yönetimi taban puanları ve başarı sıralamalarını da inceleyebilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

ÜniversiteBölümKont.2022 Puan2022 Sıra
Ankara Üniversitesi Bilgi Yönetimi (Açıköğretim) 250+7 257.21009 1385950
Atatürk Üniversitesi Bilgi Yönetimi (Açıköğretim) 400+10 253.88579 1443125
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Bilgi Yönetimi 35+1 236.49662 1778415
Kırklareli Üniversitesi Bilgi Yönetimi 20+1 234.21655 1827359
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Bilgi Yönetimi 30+1 229.90398 1923008

2023 Bilgi Yönetimi taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Bilgi Yönetimi bölümü dersleri nelerdir?

Bilgi Yönetimi bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Bilgi Yönetimi bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • İşletmeye Giriş
  • Bilgisayar Bilgisi ve Uygulamaları
  • İş Hukuku
  • Mali Yönetim
  • Araştırma Yöntemleri
  • İnsan Kaynakları Yönetimi
  • Yönetim Ve Organizasyon
  • Pazarlama Yönetimi
  • İnternet Teknolojileri
  • Planlama ve Denetleme Araçları

Bilgi Yönetimi bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Bilgi Yönetimi bölümü TYT ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 2 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 120 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi TYT bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

DGS Taban Puanları ve Geçiş Bölümleri

TYT bölümleri için DGS taban puanlarını ve geçiş bölümlerini incele!

İçeriğe Git

TYT puanı ile alan bölümler

Sizler için TYT ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer TYT mesleklerini veya TYT bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


İçeriği Paylaş