Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Su Bilimleri Ve Mühendisliği Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Su Bilimleri Ve Mühendisliği Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Su Bilimleri ve Mühendisliği bölümü nedir, Su Bilimleri ve Mühendisliği iş olanakları nelerdir, mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 663 Güncelleme: 11 ay önce 11 ay önce

Su Bilimleri ve Mühendisliği bölümü nedir?

Su Bilimleri ve Mühendisliği, su kaynaklarının yönetimi, suyun arıtımı, su kaynaklarının korunması, su kaynaklarından enerji üretimi ve çevre mühendisliği gibi konuları kapsayan bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde eğitim alan öğrenciler, su kaynaklarının yönetimi, suyun kalitesinin korunması, su kirliliği ve suyun arıtımı, su dağıtımı, hidroloji, su kaynaklarından enerji üretimi, su havzaları yönetimi, su yönetimi planlama ve yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olurlar.

Su Bilimleri ve Mühendisliği mezunu ne iş yapar?

Su Bilimleri ve Mühendisliği mezunları, özellikle su kaynaklarının yönetimi ve çevre mühendisliği alanlarında iş bulabilirler. Bu alanlarda çalışacakları işler arasında, su kaynakları planlama, su kaynakları yönetimi, su kaynaklarının araştırılması, su kaynaklarının arıtımı, su kirliliği kontrolü, su havzaları yönetimi, çevre mühendisliği ve su enerjisi üretimi gibi alanlar yer alabilir. Ayrıca, belediyeler, su şirketleri, çevre koruma kuruluşları, su havzaları yönetim kurumları gibi kamu kuruluşları ile özel sektör firmalarında iş imkanları da mevcuttur.

Su Bilimleri ve Mühendisliği bölümünde en iyi üniversiteler hangileridir?

YÖK Atlas üzerinden alınan son yılın verilerine göre Su Bilimleri ve Mühendisliği bölümünde en iyi üniversitelere aşağıda bulunan başarı sıralamaları bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Su Bilimleri ve Mühendisliği taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Su Bilimleri ve Mühendisliği bölümü dersleri nelerdir?

Su Bilimleri ve Mühendisliği bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Su Bilimleri ve Mühendisliği bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Deniz Fizik ve Kimyası
  • Su Yapıları
  • Hidroloji
  • Su Kaynakları Mühendisliği
  • Deniz İnşaatı
  • Su Kirliliği Kontrolü
  • Deniz Mekaniği
  • Deniz ve Kıyı Yapıları
  • Deniz ve Kıyı Koruma
  • Su ve Atıksu Arıtımı

Su Bilimleri ve Mühendisliği bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Su Bilimleri ve Mühendisliği bölümü SAY ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 240 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi sayısal bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Sayısal puanı ile alan bölümler

Sizler için SAY ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer sayısal mesleklerini veya sayısal bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


İçeriği Paylaş