Astronomi Kulübü

Astronomi Kulübü Hakkında

Yıldız Teknik Üniversitesi Astronomi Kulübü, alanında çalışmalar yapmayı, bu çalışmaları insanların yararına sunmayı amaçlayan bir öğrenci topluluğudur.

Yıldız Teknik Üniversitesi Astronomi Kulübü, 2018 Aralık ayında kurulmuş olup astronomi ve uzay teknolojileri alanında çalışmalar yapmayı ve bu çalışmaları insanların yararına sunmayı amaçlayan bir öğrenci topluluğudur. Başta üniversitemiz öğrencileri olmak üzere üyelerimizin, evrenimizi bilimsel yöntemlerle anlayış çabamıza katkıda bulunduğu, öğrendiklerini çevresine aktardığı bir dünya yaratmayı amaçlar.

Yıldız Teknik Üniversitesi Astronomi Kulübü

Üniversitemiz ve diğer kurumların da desteği ile sağlanan materyal ve etkinlikleri aracılığıyla, astronomi okuryazarlığını teşvik eder, projeleri ile bilime katkıda bulunmayı amaçlar. Etkinliklerimiz arasında; düzenli olarak gözlemlerin yapıldığı Yıldızlı Geceler, astronomi alanında uzman kişilerin yaptığı sunumlardan oluşan Astronomi Günleri ve yine astronomi alanında öğrencilerin verdiği Astronomi 101 dersleri, alanında uzman hocalar ile yapılan AstroSöyleşiler bulunmaktadır. Bunların yanında Horizon, Katay ve Mars Toprağı projeleri mevcuttur.

Yıldız Teknik Üniversitesi Astronomi Kulübü

Yıldız Teknik Üniversitesi Astronomi Kulübü olarak 2020-2021 dönemi içerisinde, pandemi şartlarına rağmen bir çok gelişme kaydettik. KATAY Projemiz, TEKNOFEST 2020 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın Afet Yönetimi Kategorisi’nde; T.C. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından; En İyi Sunum Ödülü’ne layık görüldü. HORİZON Projemiz ilk el yapımı teleskobunu üreterek Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sosyal sorumluluk projesi adı altında destek aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Astronomi Kulübü

Astronomi Günleri etkinliğimiz, online platform üzerinden astronomi ve uzay teknolojileri üzerine uzman bilim insanları tarafından gerçekleştirildi. Kulübümüz bu yıl Diyarbakır’ da gerçekleşen TÜBİTAK Ulusal Gözlem Etkinliği'ne davet edildi. TÜZDEV’de üstün zekalı öğrencilere 8 hafta boyunca havacılık ve uzay eğitimi verildi. Dünya Uzay Haftası kapsamında, Ali Kuşçu Uzay Evi’nde amatör teleskop aynası yapımı ve teleskop çalışma prensibi hakkında atölye çalışması yapıldı.