
2023 DGS Taban Puanları ve Kontenjanları
2023 DGS taban puanları ve kontenjanları sizler için hazırladık. DGS adayları puan türü ve kontenjanlara göre tercih etmek istediği bölümleri inceleyebilirler.
Dikey Geçiş Sınavı GOOGLE Abone Ol 76371 0 1 yıl önce 1 yıl önce2023 DGS taban puanları ve kontenjanları sizler için hazırladık. DGS adayları puan türü ve kontenjanlara göre tercih etmek istediği bölümleri inceleyebilirler.
2023 DGS Taban Puanları ve Kontenjanlarını Tablodaki veriler, ÖSYM'nin halka açık olarak açıkladığı (ÖSYM tarafından yayınlanmış) DGS taban puanları 2022 Excel tablosundan alınmıştır. Dikey Geçiş Sınavı taban puanları ve kontenjanlarının yanı sıra puan türü, yerleşen sayıları ve bursluluk türleri mevcuttur. Aşağıdaki tablo içerisinde tercih etmek istediğiniz bölümü seçebilirsiniz.
DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Nedir?
DGS, meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan adayların örgün eğitim lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan bir sınavdır. Son 5 yıl çıkan DGS konularını ve soru dağılımlarına bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
DGS puanı nasıl hesaplanır?
Matematik'de, DGS-SAY hesaplanmasında 3; DGS-EA hesaplanmasında 1,8; DGS-SÖZ hesaplanmasında 0,6 katsayısı ile çarpılacaktır.
Türkçe'de, DGS-SÖZ hesaplanmasında 3; DGS-EA hesaplanmasında 1,8; DGS-SAY hesaplanmasında 0,6 katsayısı ile çarpılacaktır. 2023 DGS puan hesaplama motorumuzu kullanabilirsiniz.
DGS geçiş bölümlerini nereden öğrenebilirim?
DGS geçiş bölümleri her yıl ÖSYM tercih kılavuzunda yayınlanmaktadır. Tercih işlemleri sırasında DGS geçiş bölümlerine, DGS taban puanlarına ve kontanjanlara bakmanızı öneriyoruz.
DGS başarı sıralamaları açıklandı mı?
ÖSYM başarı sıralamaları verilerini paylaşmamaktadır. Farklı web sitelerinden yığınsal dağılım ile tahmini sıralamaları öğrenebilirsiniz. Ancak tam doğru sonuç vermemektedir.
Önlisans başarı puanı nasıl hesaplanır?
Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), akademik not ortalamanızın (Min: 50, Max:100) 0,8 katsayısı ile çarpılmış halidir. DGS puanı hesaplamalarında bu puan baz alınarak sonucunuz ortaya çıkmaktadır.
DGS 2022'de kaç kişi yerleşti?
DGS 2022'de tercih yapan toplam aday sayısı 155.460 kişi oldu. Toplam 6.792 programa 112.635 kontenjan ayrıldı. 82.348 kişi ise bir bölüme yerleşti. Boş kalan kontenjan sayısı ise 30.287 kişi oldu. Bu verilerin daha detaylı şekline Ösym'nin internet adresinden "DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler" şeklinde aratarak ulaşabilirsiniz.
DGS ile geçiş yaptıktan sonra kaç yıl okunuyor?
Bu durum bölümden bölüme değişkenlik göstermektedir. Geçeceğiniz okulun saydığı veya eş değer gördüğü derslerden muaf olacaksınız. Onun haricindeki dersleri almakla yükümlüsünüz. 2022 DGS tercihlerinizi, geçiş yapacağınız lisans programlarının yabancı dil eğitimleri ve ders içeriklerini baz alarak gerçekleştirmenizi öneriyoruz.
2023 DGS hakkında bir kaç bilgi bırakalım
Veriler Ekim 2022 tarihinden itibaren sitemizde yayınlanmaktadır. DGS ek tercih verileri tablolara dahil değildir. 2023 DGS sınav tarihleri henüz netleşmemştir. 2023 DGS sınav sonucu https//ais.osym.gov.tr adresinden açıklanmaktadır.
Yukarıdaki tablodaki 2022 DGS taban puanları ve diğer veriler Ösym'den alınmıştır. Veriler insan eliyle derlendiği için hata oluşma olasılığı vardır. Bu yüzden sınava girmeden önce Ösym'nin yayınladığı verileri incelemenizi tavsiye ediyoruz. Universitenitanit.com bu konuda hiç bir sorumluluk kabul etmemektedir. Verilerde hata olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. DGS taban puanları 2023 verilerini, DGS kontenjan 2023 verilerini ve geçiş bölümlerini sayfaları ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.
*İçeriğe yorum yazabilmek için üye olmanız gerekmektedir.