Yazılımda Steve Jobs Gibi Ol! En İyi Kodlama Öğrenme Siteleri
En iyi kodlama öğrenme siteleri sayesinde hızla gelişen teknolojiye ayak uydurabilecek, sıfırdan kodlama öğrenebilecek ve bu sektöre adım atabileceksiniz.
Teknoloji 2664 Güncelleme: 3 yıl önce 3 yıl önceYazılım öğrenmenin artık eskisi kadar zor olmadığını hepimiz biliyoruz. Bilgisayar programcılığı, sadece yazılım veya bilişim sektöründe değil neredeyse tüm sektörlerin içine girmiş durumda. Ülkemizdeki yazılım ekosisteminin parçası olamayan şirketler kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Ürün satıyorsanız, dijital sanatla ilgiliyseniz, bir işletme sahibiyseniz veya hayaliniz olan bir girişimi kurmayı düşünüyorsanız yazılım ile ilgili de mecburen bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Geleceğin mesleği siz isteseniz de istemeseniz de bu yönde gelişiyor.
Kodlama öğrenmek istiyorsanız, bazı kitaplardan sıkılmışsanız ve en önemlisi hata yaparak ve kendinizi geliştirerek öğrenebileceğiniz en iyi kodlama öğrenme sitelerini sizlere sunmaktan memnuniyet duyuyoruz.
1. Codeacademy
Sıfırdan kodlama öğrenmek isteyenler Codeacademy’ye mutlaka bakmalısınız. Özellikle yurtdışında büyük bir kitleye ulaşan online kod yazma sitesi, Türkiye’deki kitlesini de arttırmaya devam ediyor. Genel olarak web programcılığı yazılım dilleri olan CSS, HTML, SQL ve Javascript’in dışında Python ve C++ gibi popüler diller ile de yazılımcılağa adım atabilirsiniz. Ayrıca site içerisinde bulunan kodlama eğitimlerini de bir incelemenizi öneririz. En iyi kodlama programları arasında olmasında etken olan şey ise web sitesinin kullanışlı ve kolay anlaşılabilir olması.
2. Coursera
2012 yılından beri aktif olan online eğitim sitesi Coursera, kar amacı gütmeyen bir eğitim teknolojisi şirketi olmakla biliniyor. Alanında uzman akademisyenler tarafından sunulan kaynaklar ve yazılım dersleri sağlayan bu kod yazma sitesinde Stanford, Maryland ve Toronto gibi köklü üniversitelerin derslerine de belirli bir ücret karşılığında katılmanız mümkün. Ayrıca bu ücretli dersleri izleyerek CV’niz için kaliteli sertifikalara da sahip olabilirsiniz.
3. edX
En iyi kodlama öğrenme siteleri arasında baş sıralarda bulunan edX, çevrimiçi öğrenme platformu olarak biliniyor. Harvard Üniversitesinde 2012 yılında kurulan şirket, kaliteli okullar ile anlaşma yaparak sistemine dersleri ekliyor. Bilgisayar bilimlerinin dışında farklı kategorilerde de eğitim fırsatları sunan edX’i ziyaret etmenizi isteriz.
4. Udemy
2010 yılında online eğitim platformu olarak piyasaya sürülen Udemy, ülkemizde oldukça popülerdir. Sıfırdan programlama öğrenmek isteyen adaylara iyi eğitimcilerin verdiği dersler sunuluyor. Özellikle oyun programlama ve web tasarımı gibi alanlarda çok iyi eğitimler bulunmaktadır. Sadece kodlama eğitimi değil, farklı kategorilerde de Türkçe eğitim alabileceğiniz eğitimlerin yanı sıra ingilizce öğrenmek isterseniz de sınırsız kaynak bulunuyor.
5. GitHub
Kodlama öğrenme siteleri arasında farkı bir platforma sahip olan GitHub, profesyonel yazılımcıların projelerini paylaştığı bir platform olarak biliniyor. Ayrıca bu projeleri geliştirmek için de birlikte çalışabileceğiniz bir ortam sağlıyor. Kendi projenizi geliştirecek duruma geldiğinizde veya kodlama öğrenme kitabından sıkıldığınız zaman GitHub size oldukça yarar sağlayacak bir platform olacak. Javascript, python, C++, HTML ve CSS’in dışında bir çok yazılım diline hakim olabileceksiniz.
6. Khan Academy
Özellikle sıfırdan programlama öğrenmek isteyen adaylar için adım adım ilerleyen online eğitim videoları ve kaliteli dökümantasyonları bulunan çevrimiçi eğitim platformudur. En iyi kodlama öğrenme siteleri arasında üst sıralarda var olan Khan Academy, oyun programlama ve web site oluşturmak isteyenler için muhteşem bir başlangıç olabilir.
7. Codewars
Kodlama öğrenme siteleri arasında farklı bir sistem geliştiren Codewars, tercih ettiğiniz yazılım diline göre size bir takım görevler veriyor. Kolaydan zora doğru ilerleyen bu sistemde farklı kişilerin düşüncelerini öğrenerek bakış açınızı geliştirebiliyorsunuz.
8. Free Code Camp
Free Code Camp aynı Codewars gibi bir dizi görevler sunuyor. Aynı zamanda çeşitli yazılım topluluklarına katılabilir, yeni dostluklar kurabilirsiniz. Belli bir seviyeye geldikten sonra bazı projelere atanarak kendinizi geliştirme imkanınız bulunuyor.
Ülkemizdeki yazılım sektörüne talep gittikçe artıyor. Startup olarak kurulan birçok şirket, yeni mezun yazılımcılara kapılarını açmaktadır. En iyi yazılım programları C++, Web teknolojileri, donanımsal yazılımlar ve python iş ilanları kariyer sitelerinde göze çarpmaktadır. Biraz ilginiz varsa bile bu saydığımız fonksiyonel araçları deneyebilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Pandemi döneminde uzaktan çalışma sistemine geçen şirketler bazı stratejilerinde freelance programlama sistemi ile freelance yazılımcılardan hizmetler alıyor. Sizde freelance yazılımcı olarak kendi uzmanlık alanınıza göre yazılım geliştirebilirsiniz.
Üniversiteni Puanla
Yorum Yap, puan ver!