Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü nedir, Raylı Sistemler Mühendisliği iş olanakları nelerdir, mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 823 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü nedir?

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü, raylı sistemlerin tasarımı, üretimi, bakımı ve işletmesiyle ilgili teorik ve uygulamalı eğitim veren bir mühendislik dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, raylı sistemlerin bileşenleri olan raylar, ray bağlantı elemanları, trenler, trenlerin hareketini sağlayan sistemler, sinyalizasyon ve kontrol sistemleri gibi konularda eğitim alırlar.

Raylı Sistemler Mühendisliği mezunu ne iş yapar?

Raylı Sistemler Mühendisliği mezunları, raylı sistemlerin tasarımı, üretimi, bakımı ve işletmesi alanlarında çalışabilirler. Özellikle raylı sistemlerin hızla yaygınlaştığı günümüzde, kamu ve özel sektördeki birçok raylı sistem şirketi tarafından istihdam edilebilirler. Ayrıca, ulaştırma ve lojistik sektöründeki firmalar, kamu kurumları ve danışmanlık şirketleri gibi birçok farklı sektörde de iş olanakları bulabilirler.

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünde en iyi üniversiteler hangileridir?

YÖK Atlas üzerinden alınan son yılın verilerine göre Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünde en iyi üniversitelere aşağıda bulunan başarı sıralamaları bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Raylı Sistemler Mühendisliği taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü dersleri nelerdir?

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Temel Mühendislik Dersleri
  • Fizik
  • Matematik
  • Lineer Cebir
  • Analitik Geometri
  • Diferansiyel Denklemler
  • Bilgisayar Destekli Tasarım
  • Elektronik Devreler
  • Veri Yapıları ve Algoritmalar
  • Raylı Sistemler Mühendisliğine Giriş

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Raylı Sistemler Mühendisliği bölümü SAY ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 240 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi sayısal bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Sayısal puanı ile alan bölümler

Sizler için SAY ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer sayısal mesleklerini veya sayısal bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


İçeriği Paylaş