2023 Yılının En Popüler Metaverse Projeleri Listesi
Bu yazımızda sizlere popüler metaverse projeleri listesini hazırladık. Metaverse nedir? Metaverse kurucusu kimdir? En iyi metaverse projeleri nelerdir?
Ekonomi 3045 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önceMetaverse, sanal dünyaların artırılmış gerçeklik ve gerçek dünyayı simule eden bir teknoloji olduğunu biliyoruz. Peki, bu alandaki en iyi metaverse projeleri nelerdir, biliyor muyuz? Bilmiyorsak aşağıya doğru kayabiliriz.
Decentraland Mana
Decentraland, 90.601 parsel araziden oluşan merkezi olmayan 3D bir sanal gerçeklik platformu olarak karşımıza çıkmaktadır. Merkezi olmayan bölgelerdeki emlak arazileri, Etherium blok zincirine dayanan kripto para birimi MANA tarafından satın alınabilir olan NFT’lerdir.
Axie Infinity
Kullanıcıların ve çekirdek geliştirme ekip ağının büyütülmesi için birlikte çalışmaya teşvik ettiği yeni bir oyun türüdür. Axie Infinity’de bir metaverse projesidir.
Sandbox (SAND)
The Sandbox Metaverse, blok zinciri teknolojisi kullanarak merkezi olmayan bir oyun ve sosyal platform oluşturan sanal bir dünyadır. Bu platform, kullanıcıların kendi oyun ve deneyimlerini oluşturmalarına, paylaşmalarına ve ticaret yapmalarına olanak tanır. Sandbox Metaverse'de, kullanıcılar kendi dijital varlıklarını (NFT'ler) oluşturabilir, bunları ticaret yapabilir veya diğer kullanıcılarla etkileşimde bulunabilirler. Sandbox Metaverse, kullanıcılara yaratıcılıklarını serbest bırakmak ve sanal dünyada yeni deneyimler yaşamak için bir fırsat sunmaktadır.
Star Atlas
Oyun metaverse’ünde bulunan çok oyunculu çevrimiçi bir oyundur. Oyunun yerel tokenin adı ve sembolü Atlas’tır. Metaverse projesi olan Star Atlas gelecek vaad etmektedir.
Radio Caca – RACA
The Universal Metaverse ekosisteminin yönetimini sağlamakta olan ve yepyeni bir sanal dünya inşa etme vizyonunun paylaşan internet kullanıcıları tarafından işletilmekte olan merkezi olmayan otonom organizasyonudur.
Wizardia (WZRD)
Kullanıcıların olay örgüsüne dayalı bir metaverse kripto projesinde NFT topladıkları bir RPG oyna kazan oyunudur. Bu oyunda amaç karakterinizi yaratmak ve seviyesini yükseltmektedir.
Enjin (ENJ)
Enjin (ENJ), blok zinciri teknolojisini kullanarak oyunlara ve diğer sanal dünya uygulamalarına yönelik bir dijital varlık yönetim platformu sunan bir proje olarak öne çıkıyor. Enjin, oyunculara kendi dijital varlıklarını oluşturma ve yönetme imkanı vererek, oyun içi ekonomileri ve etkileşimleri daha gerçekçi ve kullanıcı dostu hale getiriyor.
Enjin, oyun geliştiricilerinin oyunlarına entegre edebilecekleri özel dijital varlıklar yaratmalarına olanak tanıyor. Bu dijital varlıklar, NFT (Non-Fungible Token) olarak bilinen benzersiz dijital varlıklar olarak blok zincirinde saklanıyor. Bu sayede, oyuncular oyunlarında kazandıkları özel eşyaları ve diğer dijital varlıkları ticaret yapabilecekleri bir piyasada takas edebiliyorlar.
Metacade (MCADE)
Metacade ile oyuncular geleceği şekillendirmek için daha fazla yetkiye sahip olacaktır. Asıl amaç ise temel değerlere bağlı kalan ve büyük oyun endüstrisinde genel görünümü değiştirmek ve katkıda bulunmak üzere tasarlanan merkezi olmayan bir oyun deneyiminin sunulduğu bir projedir.
Pavia (PAVIA)
Cardano’nun metaverse projesi olan Pavia’da arsalar satışa çıkarılmaktadır. En iyi metaverse projeleri arasında Pavia projesi de yer almaktadır.
Ertha (ERTHA)
Ertha metaverse projesinde oyuncuların diğer oyuncuları ilerletmek ve onlara hükmetmek için yatırımlar yapmasını sağlamaktadır.
Solice (SLC)
Solice kullanıcıların sanal deneyimlerini sosyalleştirmek ve aynı zamanda para kazanmalarını sağlayacak bir metaverse projesidir.
Token ne demek?
Token, blok zinciri teknolojisi temelli bir projede, bir varlığın veya hizmetin temsil edildiği dijital bir birimdir. Bu birimler, genellikle blok zincirinde saklanan ve ölçülebilen bir değere sahip olan kripto para birimlerinden farklıdır.
Token'lar, bir projenin ekonomik sistemi içinde bir işlevi yerine getiren dijital varlıklardır. Örneğin, bir kripto para borsasında listelenen bir token, borsada işlem gören dijital bir varlık temsil edebilir. Bir oyun token'ı ise oyunda kullanılan bir sanal öğeyi veya diğer oyun içi hizmetleri temsil edebilir. Token'lar, blok zincirindeki işlemleri gerçekleştirmek, platforma erişim sağlamak, oylama yapmak gibi farklı fonksiyonlara sahip olabilirler.
Metaverse Projeleri Ne Demek?
Metaverse ya da Türkçe anlamıyla sanal evren geleneksel kişisel bilgisayarların yanında sanal ve arttırılmış gerçeklik cihazları sayesinde kalıcı çevrimiçi 3 boyutlu sanal ortamları desteklemekte olan İnternet’in varsayımsal bir yinelemesi demektir. Metaverse projeleri internette çok farklı bir alan oluşturmaktadır. Metaverse üzerinde birçok proje yer almaktadır. Bunlar sayesinde birçok insan para kazanabilmektedir.
Metaverse Amacı Nedir?
Metaverse amacı bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazların sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama katılmasıdır. Bu sayede internette gördüklerimizden çok daha fazla sayıda çeşitlilik fırsatı üretilmektedir. Ödeme işlemleri, kimlik doğrulama, işe alım, reklam, içerik üretme, güvenlik ve benzeri aklınıza gelebilecek her şeyi yönetmek üzere yeni şirket, ürün ve hizmetler ortaya çıkarmaktadır. Metaverse sayesinde para kazanabilmektedir. Kullanıcılar, giyilebilir teknoloji ve oluşturacakları sanal kişilikler ile alışveriş yapabilir, konsere gidebilir, konferanslara katılabilir, oyun oynayabilir ve daha birçok şey yapabilir.
Metaverse Kimin İcadı?
Metaverse kavramının fikri kurucusu Neal Stephenson’dur. Ancak bu teknolojinin farkındalığının oluşması ve gelişmesinde önemli bir yol açan kişi Facebook’un yeni ismiyle de Meta’nın kurucusu olan Mark Zuckerberg’dir
Sizler için en iyi metaverse projeleri listesi oluşturdak. Tabiki bunlar popüler projeler olduğu için Üniversiteni Tanıt sadece bilgilendirme yapmakta, yatırım tavsiyesi vermemektedir. Kripto para birimlerinin çoğalmasıyla metaverse’e olan ilgi de büyük çapta artmıştır. Metaverse coinlerinin bazıları ön satışıyla bazıları da satın almaya açık bir şekilde sunulmaktadır.
Üniversiteni Puanla
Yorum Yap, puan ver!