Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Elektronörofizyoloji Bölümü Nedir? Elektronörofizyoloji İş Olanakları Nelerdir?

Elektronörofizyoloji Bölümü Nedir? Elektronörofizyoloji İş Olanakları Nelerdir?

Elektronörofizyoloji bölümü nedir, Elektronörofizyoloji iş olanakları nelerdir, Elektronörofizyoloji mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 990 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

Elektronörofizyoloji bölümü nedir?

Elektronörofizyoloji bölümü, sinir sistemi ve beyin fonksiyonları ile ilgili olarak elektriksel aktivitelerin kaydedilmesi, analizi ve yorumlanması ile ilgili çalışmaları içeren bir tıp dalıdır. Bu bölümde, beyin, omurilik, sinir kas sistemi ve diğer sinir sistemleri üzerindeki elektriksel aktivitelerin ölçülmesi ve analizi için kullanılan teknikleri öğrenirler. Elektronörofizyoloji bölümü, EEG (elektroensefalogram), EMG (elektromiyogram), EP (uyarılma potansiyelleri), SEP (somatosensoryel uyarılma potansiyelleri), VEP (görsel uyarılma potansiyelleri) ve diğer beyin fonksiyonlarını ölçen teknikleri kullanarak, beyin ve sinir sistemi ile ilgili hastalıkların tanı ve tedavisi için önemli bir rol oynar. Bu teknikler aynı zamanda, beyin fonksiyonlarının geliştirilmesi ve sinir sistemi hastalıklarının araştırılması için de kullanılır.

Elektronörofizyoloji mezunu ne iş yapar?

Elektronörofizyoloji bölümü mezunları, birçok farklı sağlık kuruluşunda, özellikle nöroloji, nörofizyoloji, beyin cerrahisi, psikiyatri, uyku bozuklukları, beyin hasarı rehabilitasyonu gibi alanlarda çalışabilirler. Ayrıca, araştırma ve geliştirme faaliyetleri için de birçok fırsat sunarlar. Elektronörofizyoloji bölümü, insan sinir sistemi ve beyin fonksiyonları üzerindeki araştırmaların devam ettiği önemli bir tıp dalıdır.

Elektronörofizyoloji bölümünde en iyi 5 üniversite nedir?

YÖK Atlas üzerinden alınan 2023 yılı verilerine göre Elektronörofizyoloji bölümünde en iyi 5 üniversite aşağıdaki gibidir. Aynı zamanda tablonun altında bulunan 2023 Elektronörofizyoloji taban puanları ve başarı sıralamalarını da inceleyebilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

ÜniversiteBölümKont.2022 Puan2022 Sıra
Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Elektronörofizyoloji (Burslu) 5+0 334.33865 494811
Hacettepe Üniversitesi Elektronörofizyoloji 70+2 327.70768 543617
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Elektronörofizyoloji 60+2 315.58504 645573
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elektronörofizyoloji (Ankara) 60+2 315.47198 646556
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elektronörofizyoloji 60+2 311.65744 681882

2023 Elektronörofizyoloji taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Elektronörofizyoloji bölümü dersleri nelerdir?

Elektronörofizyoloji bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Elektronörofizyoloji bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Temel Anatomi,
  • Fizyoloji
  • Tıbbi Terminoloji
  • Temel Farmakoloji
  • Nörofizyolojik Cihaz ve Ekipmanları
  • Kognitif Nörofizyoloji
  • Nöroloji
  • Kas Anatomisi ve Biyofizik
  • Pozitif Psikoloji
  • İletişim Becerileri

Elektronörofizyoloji bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Elektronörofizyoloji bölümü TYT ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 2 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 120 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi TYT bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

DGS Taban Puanları ve Geçiş Bölümleri

TYT bölümleri için DGS taban puanlarını ve geçiş bölümlerini incele!

İçeriğe Git

TYT puanı ile alan bölümler

Sizler için TYT ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer TYT mesleklerini veya TYT bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


İçeriği Paylaş