Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Dil Ve Konuşma Terapisi Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Dil Ve Konuşma Terapisi Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Dil ve Konuşma Terapisi bölümü nedir, Dil ve Konuşma Terapisi iş olanakları nelerdir, Dil ve Konuşma Terapisi mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 958 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

Dil ve Konuşma Terapisi bölümü nedir?

Dil ve Konuşma Terapisi bölümü, konuşma, dil ve yutma bozukluklarını teşhis etmek, tedavi etmek ve önlemek için gereken becerileri öğreten bir sağlık bilimleri dalıdır. Bu bozukluklar, her yaşta insanı etkileyebilir ve nedenleri arasında beyin hasarı, işitme kaybı, nöromüsküler bozukluklar, yaralanmalar, çevresel faktörler ve gelişimsel bozukluklar gibi çeşitli faktörler yer alabilir. Dil ve Konuşma Terapisi öğrencileri, konuşma ve dil gelişimi, nöroanatomi, işitme kaybı, ses bozuklukları, yutma bozuklukları, konuşma ritmi bozuklukları, nörojenik dil bozuklukları gibi konularda eğitim alırlar. Ayrıca, öğrenciler, iletişim becerilerini geliştirmek, özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarını anlamak, danışmanlık ve terapi tekniklerini uygulamak için pratik çalışmalar yaparlar.

Dil ve Konuşma Terapisi mezunu ne iş yapar?

Dil ve Konuşma Terapistleri, hastanelerde, kliniklerde, okullarda, rehabilitasyon merkezlerinde ve özel uygulama ofislerinde çalışabilirler. Terapistler, bireysel veya grup terapisi, danışmanlık, eğitim, koruyucu sağlık hizmetleri, araştırma ve eğitim gibi çeşitli hizmetler sunabilirler. Dil ve Konuşma Terapisi, insanların iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduğu için, terapistler, insanların yaşam kalitesini artırmalarına ve günlük hayatta daha bağımsız olmalarına yardımcı olurlar.

Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde en iyi 5 üniversite nedir?

YÖK Atlas üzerinden alınan 2023 yılı verilerine göre Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde en iyi 5 üniversite aşağıdaki gibidir. Aynı zamanda tablonun altında bulunan 2023 Dil ve Konuşma Terapisi taban puanları ve başarı sıralamalarını da inceleyebilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

ÜniversiteBölümKont.2022 Puan2022 Sıra
İstanbul Medipol Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi (İngilizce) (Burslu) 8+0 455.51137 51768
Hacettepe Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi 60+2 452.80516 54145
Ankara Medipol Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi (Burslu) 7+0 448.74219 57704
İstanbul Medipol Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi (Burslu) 8+0 446.66029 59601
Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapisi 60+2 441.93637 63826

2023 Dil ve Konuşma Terapisi taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Dil ve Konuşma Terapisi bölümü dersleri nelerdir?

Dil ve Konuşma Terapisi bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Dil ve Konuşma Terapisi bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • İnsan Anatomisi
  • İletişim, Dil ve Konuşma Bozukluklarına Giriş
  • Temel Fizik ve Ses Fiziği
  • Fonetik ve Fonetik Laboratuvarı
  • Biyoistatistik
  • Sağlık Sistemi ve Mevzuatı
  • Dil ve Konuşma Terapisinde Odyoloji
  • Dil Edinim Kuramları
  • Konuşma Sesi Bozuklukları
  • Dil ve Konuşma Terapisi Uygulamaları

Dil ve Konuşma Terapisi bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Dil ve Konuşma Terapisi bölümü SAY ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 240 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi sayısal bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Sayısal puanı ile alan bölümler

Sizler için SAY ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer sayısal mesleklerini veya sayısal bölümlerini de incelemeyi unutmayın.

Üniversite Bölümleri ve Meslek Rehberi

Sizler için tüm üniversite bölümleri ve meslek rehberi hazırladık. 2 yıllık ön lisans programlarını ve 4 yıllık bölümleri detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

İçeriğe Git


İçeriği Paylaş