Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmenliği Bölümü Nedir? İş Olanakları Nelerdir?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü nedir, iş olanakları nelerdir, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 960 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü nedir?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü, beden eğitimi ve spor alanında öğretmenlik yapmak isteyen öğrencilere yönelik lisans programıdır. Bu programda öğrenciler, beden eğitimi, spor eğitimi, antrenörlük, egzersiz fizyolojisi, sağlık bilimleri, psikoloji, pedagoji ve spor yönetimi gibi konular hakkında eğitim alırlar. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü öğrencileri, beden eğitimi ve spor derslerinin nasıl planlandığını, uygulandığını ve değerlendirildiğini öğrenirler. Ayrıca, öğrencilere beden eğitimi ve spor faaliyetlerinin nasıl öğretileceği, çocuk ve gençlerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin nasıl destekleneceği konularında bilgi verilir.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu ne iş yapar?

Mezunlar, devlet okullarında beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca, özel okullar, kolejler, spor kulüpleri, spor merkezleri, fitness merkezleri, üniversiteler, halk sağlığı kuruluşları, kamu kurumları, özel sektör şirketleri gibi birçok alanda iş bulma imkanı vardır. Ayrıca, antrenörlük, spor danışmanlığı, spor organizasyonları gibi alanlarda da çalışabilirler.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde en iyi 5 üniversite nedir?

YÖK Atlas üzerinden alınan 2023 yılı verilerine göre Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde en iyi 5 üniversite aşağıdaki gibidir. Aynı zamanda tablonun altında bulunan 2023 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralamalarını da inceleyebilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

ÜniversiteBölümKont.2022 Puan2022 Sıra
Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 70+2 335.39040 227523
Uşak Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 50+2 328.87837 254374
Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 40+1 327.26127 261399
Iğdır Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 40+1 0 0
Artvin Çoruh Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği (Yüksekokul) (Yüksekokul) 60+2 0 0

2023 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü dersleri nelerdir?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • İnsan Anatomisi ve Kinesiyoloji
  • Eğitim Sosyolojisi
  • Atletizm
  • Jimnastik
  • Öğretim İlke ve Yöntemleri
  • Beden Eğitimi – Spor Öğrenme ve Öğretim Yaklaşımları
  • Egzersiz Fizyolojisi
  • Eğitimde Ahlak ve Etik
  • Yüzme
  • Fiziksel Uygunluk

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü EA ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 240 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi eşit ağırlık bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Eşit Ağırlık puanı ile alan bölümler

Sizler için EA ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer eşit ağırlık mesleklerini veya eşit ağırlık bölümlerini de incelemeyi unutmayın.



İçeriği Paylaş