Logo - Üniversiteni Tanıt Logo - Üniversiteni Tanıt

Üniversiteni Tanıt, öğrencilere kaliteli içerikler sunarak faydalı bilgiler sağlar.

Üniversiteni Tanıt Youtube Kanalına Abone Ol

Öğrenciler için faydalı içeriklerimizden haberdar olmak için abone ol

Kanala Git

©2023 Üniversiteni Tanıt

E-Mail Gönder
Antropoloji Bölümü Nedir? Antropoloji İş Olanakları Nelerdir?

Antropoloji Bölümü Nedir? Antropoloji İş Olanakları Nelerdir?

Antropoloji bölümü nedir, Antropoloji iş olanakları nelerdir, Antropoloji mezunları ne iş yapar sorularını cevapladık.

Üniversite Bölümleri 2051 Güncelleme: 1 yıl önce 1 yıl önce

Antropoloji bölümü nedir?

Antropoloji bölümü, insanların kültürlerini, davranışlarını, sosyal yapılarını, dil ve tarihlerini inceleyen bir sosyal bilimler dalıdır. Antropoloji, insan varlığını tam olarak anlamak için insanın biyolojik, sosyal, kültürel ve tarihsel boyutlarını bir araya getiren disiplinlerarası bir alan olarak kabul edilir. Antropoloji bölümünde öğrenciler, antropolojinin farklı alanları hakkında temel kavramları öğrenirler. Bu alanlar, biyolojik antropoloji, arkeoloji, kültürel antropoloji ve dil antropolojisi olarak sıralanabilir. Öğrenciler, insanın biyolojik yapısını, evrimini, insan kültürlerinin tarihini ve günümüz toplumlarındaki farklılıkları inceleyerek insan davranışlarının sosyal, kültürel ve ekonomik bağlamlarını anlamaya çalışırlar.

Antropoloji mezunu ne iş yapar?

Antropoloji bölümünden mezun olanlar, birçok farklı alanda çalışabilirler. Örneğin, eğitim, sosyal hizmetler, kamu yönetimi, insan kaynakları, turizm, çevre yönetimi, sağlık hizmetleri, müzecilik ve arkeoloji gibi alanlarda iş bulabilirler. Ayrıca, araştırmacı veya akademisyen olarak çalışabilirler ve lisansüstü eğitim almaya devam ederek antropoloji alanında ileri kariyer fırsatlarına sahip olabilirler.

Antropoloji bölümünde en iyi 5 üniversite nedir?

YÖK Atlas üzerinden alınan 2023 yılı verilerine göre Antropoloji bölümünde en iyi 5 üniversite aşağıdaki gibidir. Aynı zamanda tablonun altında bulunan 2023 Antropoloji taban puanları ve başarı sıralamalarını da inceleyebilirsiniz.

Üniversiteni Tanıt, üniversite derecelendirme kuruluşları, YÖK ve ÖSYM tarafından halka açık bir şekilde yayınlanan verileri öğrenciler için derlemektedir. En iyi üniversiteler ve istatistiklerini incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

ÜniversiteBölümKont.2022 Puan2022 Sıra
Yeditepe Üniversitesi Antropoloji (İngilizce) (Burslu) 10+0 351.80746 170734
İstanbul Üniversitesi Antropoloji 60+2 299.74277 411658
Hacettepe Üniversitesi Antropoloji 60+2 291.90672 466204
Ankara Üniversitesi Antropoloji 50+2 288.49714 492408
Mardin Artuklu Üniversitesi Antropoloji 25+1 267.63243 678971

2023 Antropoloji taban puanları ve başarı sıralamaları

En hızlı iş bulan ön lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 ön lisans bölümünü sizler için derledik.

En hızlı iş bulan lisans bölümleri

2021 Yılında TÜİK'in açıkladığı yükseköğretim istihdam göstergelerinde yer alan en hızlı iş bulan 5 lisans bölümünü sizler için derledik.

Antropoloji bölümü dersleri nelerdir?

Antropoloji bölümünde eğitim alacak öğrenciler için başlıca dersleri listeledik. Üniversitelerin web sitesini ziyaret ederek tüm dersleri ve ders içeriklerini inceleyebilirsiniz. 10 tane Antropoloji bölümü dersi aşağıdaki gibidir:

  • Petrografi
  • Fiziki antropoloji
  • Evrimin Genetik Temelleri
  • Paleoantropoloji
  • El izleri antropolojisi
  • Osteotmetri
  • Röntgenometri
  • Primatoloji
  • Irklar
  • Bilim tarihi

Antropoloji bölümü eğitim süresi kaç yıldır?

Antropoloji bölümü EA ile öğrenci alan meslekler arasında olmakla beraber öğrenim süresi 4 yıldır. Bu bölümü tamamlamak için Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine göre 240 AKTS'yi doldurmaları gerekmektedir. Üniversite veya bölüm tercihi yaparken en iyi eşit ağırlık bölümleri listesi yapmayı da unutmayın.

Eşit Ağırlık puanı ile alan bölümler

Sizler için EA ile alan bölümleri ve bazı popüler meslekleri listeledik. Üniversite bölümünüzü araştırırken diğer eşit ağırlık mesleklerini veya eşit ağırlık bölümlerini de incelemeyi unutmayın.



İçeriği Paylaş