Bugünlerde yazılım öğrenmenin amacı ile ilgili birçok şey okumuş veya duymuşsunuzdur. Günümüzde ücretsiz yazılım öğrenme siteleri de oldukça rağbet görmektedir.
Yazılım dilleri bilmek ve kullanabiliyor olmak sizi diğer insanlardan öne çıkarabilir. Aynı İngilizce ve diğer yabancı diller gibi yazılım dilleri bilmek de artık sizi kariyerinizde bir adım öne çıkarıyor. Özellikle bilişim teknolojilerinin ve bilgisayar bilimlerini öğrenmenin zorunlu olduğu bu zamanlarda size oldukça faydalı olacaktır. Şimdi gelelim ücretsiz yazılım programları ve en iyi yazılım öğrenme sitelerine..
En iyi online eğitim sitelerinden biri olan coursera, özellikle en iyi üniversitelerde görev yapan profesörler tarafından çeşitli dallarda online eğitim vermektedir. Özelikle online yazılım öğrenmek istiyorsanız, tercih edilebilen Coursera’da eğitimler tamamen ücretsiz. Eğer kurs sonunda sertifika talep ederseniz sizden 38-120$ arasında bir ücret talep ediyor. Sertifika talep etmeden ücretsiz bir şekilde online kodlama eğitimleri almaya başlayabilirsin. Sıfırdan yazılım öğrenmek hiç bu kadar klay olmamıştı.
BitDegree oyun geliştirme yazılımından çeşitli programlamalara kadar birçok alanda ücretsiz yazılım dersleri vermektedir. Eğer çevrimiçi yazılım kurslarıyla uğraşmak yerine evinizde online kurs öğrenmek istiyorsanız sizin için tam uygun olabilecek bir sitedir. Bitdegree günümüzde eğitim sürecine blokchain teknolojisini de bünyesine kattı ve eşi bulunmaz bir kaliteye ulaştı. Site içinde ödüller ve çok fazla gelişim seçeneği sunuyor.
Code Academy özellikle yeni başlayanlar ve yazılım öğrenmek isteyenler için tam uygun olacak bir site. Code Academy ücretsiz yazılım öğrenmek için kullanılan dünya çapında en çok popülerliği olan sitelerden biri konumunda bulunuyor. Giriş seviyesinden çok daha gelişmiş dillere doğru çok geniş bir yazılım dili yelpazesi bulunuyor. Yazılım öğrenmek zormu dediğinizi duyar gibiyiz. Code Academy size çare olacaktır.
EdX çok geniş açık kaynakları bulunan yüksek eğitim ve öğretim sitesidir. Bu platformda çok çeşitli kategorilerde eğitim olmak mümkün. Eğer sizin amacınız yazılım öğrenmekse kategorilerden bilgisayar bilimini seçmeniz gerekmektedir. Ücretli bazı kurslar mevcutta olsa amacınız kodlamanın temelleriyse yeterince ücretsiz yazılım materyali barındırmaktadır.
Yazılım öğrenmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum diyorsanız Khan Academy tam size göre. Khan Academy dünya çapında çok tanınan ve popülerlik sahibi olan bir eğitim sitesidir. Khan Academy’de her alanda kurs bulunmaktadır. Son zamanlarda gelişen kodlama sektörüyle birlikte Khan Academy de çeşitli programlama dersleri koymuştur. Khan Academy’nin diğerlerinden farkı hedef kitlesinin biraz daha çocuklar olmasıdır.
Codewars istediğiniz yazılım dilini öğrenmeniz için size görevler veriyor. Her görevin kendi içinde amaçları ve hedefleri var. Her amacı tamamladığınızda görevler gittikçe zorlaşıyor. Platformun güzel yanlarından biriyse yaptığınız çözümü başka kullanıcıların çözümleriyle kıyaslayabiliyorsunuz bu sayede yazılım alanında kendinizi daha da geliştirebilirsiniz.
Udemy yüzbinlerce online eğitim sunan bir platformdur. Site de çoğu ders ücretli olarak bulunuyor ama bunun yanında ücretsiz olan dersler bulmak da mümkün. Bunun yanında ücretli olan yazılım derslerine indirim sağlayan veya bedava olmasını sağlayan çok fazla kupon bulunuyor. Özellikle web geliştirme, robotik kodlama, mobil uygulama geliştirme, html, css, javascript, online kodlama eğitimleri, bilgisayar bilimleri ve veri bilimi eğitimleri çok fazla tercih ediliyor. En iyi yazılım öğrenme siteleri Türkçe kategorisinde Udemy favorimiz.
İnceleyin: Yazılım Mühendisliği Nedir? Maaşlar Ve İş Olanakları Nelerdir?
Code.org çoğunlukla yazılım konusunda normal verilen eğitim müfredatını uygulayan bir platform. Bir milyon ve üzerinde yazılım dersi alan öğrencisi bulunan site çok fazla tercih ediliyor. Yazılım eğitimini de kendiniz şekillendirme şansınız var.
İnceleyin: En İyi Yazılım Mühendisliği Üniversiteleri
Up Skill amatörlükten daha gelişmiş seviyelere ulaşabilen bir yazılımcı olmanızı sağlayan ücretsiz online bir eğitim platformudur. Dersler genellikle web geliştirme konusu üzerine yoğunlaşıyor. Web sitesi geliştirme konusunda gelişmeniz için HTML, CSS, Java Script gibi önemli dillerde kaliteli eğitimler veriyor.
W3Schools sizin kodlamayı öğrenmenizi amaçlamıştır. Siteye istediğiniz yazılım dilini seçerek başlamalısınız. Dile giriş yaptıktan sonra çeşitli öğrenim seçeneklerinden birini seçin ya da direkt eğitimlere başlayıp ve kısa testlerle kendinizi test edebilirsiniz. Alıştırmaları çözerek web sitelerini (internet sitelerini) ücretsiz olarak kodlayabileceksiniz.
Pluralsight, geniş bir teknoloji kurs kataloğuna sahip bir öğrenme platformudur. Programlama, veritabanı yönetimi, bulut bilişim ve daha birçok alanda interaktif ve video tabanlı dersler sunar. Pluralsight'in güçlü yönü, uzman eğitmenlerin verdiği detaylı ve kapsamlı içerikleri içermesidir.
Yazılım öğrenmeye nereden başlanır diye soracak olursanız, Treehouse'u mutlaka incelemelisiniz.Treehouse, web tasarımı, geliştirme ve programlama alanlarında interaktif dersler sunan popüler bir platformdur. Öğrencilere, projeleri üzerinde çalışarak pratiğe dönüştürebilecekleri pratik beceriler kazandırmak amacıyla tasarlanmıştır. Ayrıca, öğrencilere web siteleri ve uygulamalar geliştirme konusunda gerçek dünya projeleri yapma fırsatı sunar.
Okuduğun Üniversiteye Puan Vermek İster Misin?
Udacity, teknoloji ve iş becerileri konusunda ileri seviye kurslar sunan bir platformdur. Udacity'nin özelliği, öğrencilere gerçek dünya projeleri üzerinde çalışma fırsatı sunmasıdır. Aynı zamanda, endüstri liderleri tarafından verilen dersler ve proje incelemeleri, öğrencilerin becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.
LinkedIn Learning, iş becerileri, liderlik ve teknoloji konularında geniş bir ders kataloğuna sahip olan bir platformdur. Özellikle profesyoneller için tasarlanmıştır ve iş dünyasının gereksinimlerini karşılayacak pratik bilgiler sunar. LinkedIn Learning'in özelliği, ders içeriğinin sektör uzmanları tarafından sunulmasıdır.
Skillshare, yaratıcı beceriler, tasarım, sanat ve daha birçok konuda interaktif dersler sunan bir platformdur. Öğrencilere, yaratıcı projeler yapma fırsatı vererek öğrenmeyi eğlenceli ve ilgi çekici hale getirir. Kullanıcıların kendi deneyimlerini paylaştığı ve birbirine destek olduğu bir topluluk yapısına da sahiptir.
FreeCodeCamp, ücretsiz ve açık kaynaklı bir platformda web geliştirme öğrenme fırsatı sunar. Özellikle HTML, CSS, JavaScript ve veritabanı yönetimi gibi web geliştirme temellerini öğrenmek isteyenler için idealdir. Ayrıca, öğrencilere gerçek projelerde deneyim kazanma imkanı sunar.
Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün (MIT) ücretsiz online ders içeriği sunan bir platformdur. Bilim, mühendislik, matematik ve daha birçok alanda zengin ders materyali içerir. MIT profesörleri tarafından verilen dersler sayesinde, üst düzey bilgiye erişim sağlar.
En iyi yazılım öğrenme sitelerinden biri de Harvard Üniversitesinin sunduğu online eğitim platformudur. Harvard Üniversitesi'nin çeşitli konularda online dersler ve kaynaklar sunan bir platformudur. Özellikle iş yönetimi, sağlık, bilim ve mühendislik konularında geniş bir içeriğe sahiptir. Harvard'ın prestijli öğretim üyeleri tarafından sunulan dersler, yüksek kaliteli bir öğrenme deneyimi sunar.
Peki, yazılım öğrenmek ne kadar sürer? Aslında bu sorunun cevabını verecek kişi tam olarak sizsiniz. Çünkü öğrenme kabiliyetiniz, ilginiz ve alakanız bu süreyi belirleyecektir. Bu süre genel olarak1 ile 6 ay arasında değişmektedir. Ancak yazılım işleri buzdağının görünen kısmı olduğunu düşünürsek öğrendikten sonra bile öğrenmeye devam edeceksiniz.
Açıköğretim Kayıt Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?
Üniversite okumayı sürdürmek isteyen öğrencilerin her dönem kayıt yenileme yaptırması gerekir. Peki, açıköğretim kayıt yenileme işlemi nasıl gerçekleştirilir?
Tam 2590 kez okundu :)
ALES Konuları ve ALES Soru Dağılımı 2025
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan ALES sözel testinde 50, sayısal testinde 50 soru çıkmaktadır. 2025 ALES konuları ve ALES soru dağılımları.
Tam 74591 kez okundu :)
En Popülerler